Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
11-05-2017, 00:14
outlander aux
Autor Wiadomość
adrian71 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander Intense+
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-09-2010, 11:05   outlander aux

czesc. Mam outlandera rocznikowo 2007,ale kupiony w styczniu 2008, wersja intense+, bez nawigacji, wiec bez standardowego wejscia aux. Moje pytanie brzmi, czy idzie jakos 'dorobić' wejscie aux? Bawil sie ktos w to? Pozdrawiam

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 22-09-2010, 11:12   Re: outlander aux

adrian71 napisał/a:
czesc. Mam outlandera rocznikowo 2007,ale kupiony w styczniu 2008, wersja intense+, bez nawigacji, wiec bez standardowego wejscia aux. Moje pytanie brzmi, czy idzie jakos 'dorobić' wejscie aux? Bawil sie ktos w to? Pozdrawiam

Pewnie że się da. Kupujesz oryginalny kabelek Aux w ASO pod twój model, wyjmujesz panel radia i wpinasz się w kostkę. jedyny minus to że za ten kabelek ASO życzy sobie jakieś 500zł.

Dominik

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2010, 15:45   Re: outlander aux

mitsu00 napisał/a:
adrian71 napisał/a:

Pewnie że się da. Kupujesz oryginalny kabelek Aux w ASO pod twój model, wyjmujesz panel radia i wpinasz się w kostkę. jedyny minus to że za ten kabelek ASO życzy sobie jakieś 500zł.

dzieki za odpowiedz, bylem w mitsubishi i powiedzieli za ten kabel 200zl i montaz 180zl. Pojade jeszcze jutro do takiego punktu car audio bo znajomy mi powiedzial ze tam moga to zrobic, to dowiem sie czy maja ten kabel i pewnie bedzie tanszy i napewno mniej wezma za zalozenie. Poki co jest alternatywa,ale 380zl. Jak cos to dam znac ile w tym punkcie mi powiedza i jak zrobia wszystko ok,to dam adres,jezeli bedzie godne polecenia. Pozdrawiam

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 22-09-2010, 16:40   

adrian71, jeżeli jest tak samo jak w Lancerze (a pewno jest) to wystarczy dowolny kabelek, który z jednej strony ma 2xchinch, a z drugiej gołe druty, które trzeba wpiąć w kostkę radia. Koszt takiego kabelka to pewno ok. 5 zł :) Problemem może być wyprowadzenie (nie wiem gdzie Outlander ma wyjście), ale niektórzy wyprowadzają luzem do schowka.

W podforum Lancera był niedawno o tym temat i ktoś wrzucił link do filmiku, gdzie koleś sam montuje w Lancerze ten kabelek. Tam też jest pokazany schemat gdzie się trzeba wpiąć.
Myślę, że najbardziej skomplikowaną operacją w tym wszystkim jest wyjęcie radia :)

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2010, 17:15   

Luk. dziekuje bardzo. Ja i tak tego sam robic nie bede,raczej komus to zlece,bo kompletnie sie na tym nie znam,balbym sie ze jak rozbiore auto to pozniej tego nie zloze,bo pewnie by tak bylo. Pojade tam jutro i zapytam sie o ten kabel,albo poprosze znajomego ktory pracuje w mitsubishi zeby zrobil zdjecia jak to wyglada,albo jak sie to nazywa. Bo troche bym byl frajerem jakbym za kabel warty gora 5zl zaplacil 200zl ;) jednak jezeli nie bedzie innego wyjscia to niestety bede musial byc frajerem,bo za bardzo mi zalezy na podpieciu ipoda, plyty i szukanie piosenek mnie dobija.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 22-09-2010, 18:59   

adrian71 napisał/a:
Bo troche bym byl frajerem jakbym za kabel warty gora 5zl zaplacil 200zl jednak jezeli nie bedzie innego wyjscia to niestety bede musial byc frajerem,bo za bardzo mi zalezy na podpieciu ipoda, plyty i szukanie piosenek mnie dobija.
średnio zaawansowany elektronik to zrobi. Poszukaj zakładu car audio, a wcześniej poszukaj kabelka pod tylną ścianką podłokietnika :) wystarczy ją mocniej pociągnąć, możesz czasami już mieć tam nawet pociągnięty kabel, wystarczy tylko zamontować na nim wtyczkę. Tak jest u mnie

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2010, 20:23   

rezon napisał/a:
średnio zaawansowany elektronik to zrobi.

bylem z rok temu w jednym z najlepszych zakladow car audio we wroclawiu gosciu wszedl do auta popatrzyl na radio i powiedzial ze nie zrobia tego, mimo ze przerobki robia takie ze szok, wiec naprawde zglupialem i myslalem ze nie da rady tego zrobic,ale dobrze ze sie tutaj spytalem.

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2010, 22:23   

adrian71, pociągnij mocno za tylną ściankę podłokietnika. Jak masz model 2008 to możesz być mile zaskoczony. W instrukcji tego nie ma, ale Hiszpan o tym pisał i sprawdzałem później u siebie :) . Kable są, montaż polega na zmianie tylnej ścianki na taką z wtyczką i podpięcie. Nie korzystałem, mam "Chińczyka".

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2010, 23:55   

rezon mam model z 2007, ale jutro to 'rozerwe' ewnetulanie nowy podlokietnik kupie,bedzie swietna zabawa w lamaniu zaczepow;d jutro dam znac co i jak. Dziekuje za odpowiedzi.

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2010, 11:11   

też mam z 2007, ale MY08 :)

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 23-09-2010, 13:08   

http://img26.imageshack.us/img26/5042/zdjciery.jpg zdjalem ten tyl w podlokietniku, czy to jest kabel do aux? poszukam tej tylnej scianki na allegro bo w ASO beda chcieli za nią pewnie z 100000 zl

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-09-2010, 11:47   

wg informacji podawanych z 1,5 roku temu na forum tak to jest kabel do AUX. była nawet rozpiska tego. zamiast tylnej ścianki możesz równie dobrze wyprowadzić końcówkę drugiego kabla ze złączką odpowiednią dla sprzętu wyprowadzić do wnętrza schowka. gdzieś na forum była też rozpiska tych kabelków. znalazłem wątek - zobacz Tutaj

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 24-09-2010, 14:36   

dzieki za link do tamtego tematu-spisalem symbole ktore podal roburex i nastepujace ceny w ASO
Cytat:
adapter audio & videeo ma numer katalogowy 8750A047

~360zl
Cytat:
dodatkowo trzeba mieć panel podłogowy z otworem na ten adapter 8011A168XA

~470zl
czyli to czego ja tak naprawde potrzebuje.Na allegro znalazlem jedna osobe ktora ma ta scianke,ale bedzie dopiero za ponad tydzien w domu i bedzie mogl to wyslac. Chyba ze wczesniej znajde adapter ktory bede mogl wpiąć tą kostke, zakończony minijackiem. rezon wiesz moze jaki symbol jest tego adaptera,bo podejrzewam ze jak pojade do media marktu,to raz ze nikt sie na tym nie bedzie tam znal,a dwa ze jak to wytlumaczyc,zdjecie za wiele nie powie. Pozdrawiam

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-09-2010, 17:06   

adrian71, Niestety nie wiem jakie są oznaczenia, zrób zdjęcie i podjedź do sklepu elektronicznego - takiego z podzespołami (nie MediaMarkt ;) ). Złączki kosztują kilka złotych. Jak pogadasz to pewnie Ci nawet cały kabel zrobią za 10-15zł z odpowiednimi dla Ciebie końcówkami.

adrian71 
Forumowicz

Wysłany: 24-09-2010, 19:56   

rezon masz u mnie ogromne piwo! albo ogromna flaszke. Pojade jutro albo w poniedzialek i dam znac co udalo sie wykombinowac,albo bede meczyl dalszymi pytaniami. Dziekuje:)

Odpowiedz do tematu