|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA0 1.6] Need HELP! Na bęzynie gaśnie, na gazie śmiga. |
Autor |
Wiadomość |
tttwm
Mitsumaniak Niepoważny
Auto: CA4A 1.6 16V 1993 r. GLXI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 352 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-02-2009, 21:29 [CA0 1.6] Need HELP! Na bęzynie gaśnie, na gazie śmiga.
|
|
|
Witam i jeszcze raz witam, bo jestem tu nowy.
Wiem, że było coś podobnego poruszane, ale nie znalazłem wystarczającej odpowiedzi.
Trzy dni temu nabyłem cudeńko i teraz mam mały (tak sądzę problem).
Misiu CA0 1.6 1993. Instalacja LPG. Wcześniej było dobrze, zrobiło się to nagle, zostawiłem samochód idąc do pracy wróciłem to już było źle....
Silnik gaśnie na benzynie, na gazie pracuje idealnie (tylko pali się kontrolka CE, ale wiem ze to norma). Odpala się na benzynie i jeśli nie wcisnę gazu to silnik gaśnie. Nawet jeśli trzymam gaz wciśnięty to nie ma mocy, jechać się nie da . Gdy przez dłuższy czas trzymam pedał gazu na jakimś poziomie obroty są, ale za małe, po jakiś 15 sekundach takiego mulenia silnik odżywa ale wystarczy puścić gaz lub próbować ruszyć i kaput.
Proszę was o pomoc, tylko jak dla totalnego laika bo jeszcze nie opatrzyłem się co tam pod maską mam.
Mam drugie pytanie. Bo coś czytałem i nie wyczytałem. Jak to jest z tym CE. Czy po przekręceniu kluczyka mam czekać aż zgaśnie zanim dam zapłon? Czy jak bo nie rozumiem? |
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2009, 23:03
|
|
|
nie wiem jak z gazem, ale co do odpalania to najlepiej przekrecić kluczyk na pozycje bodajże ACC, czyli jak wszystko się świeci, po paru (na oko jakies 6-7 sekund) sekundach powinno zgasnąć CE i wtedy możesz odpalić. |
|
|
|
 |
tttwm
Mitsumaniak Niepoważny
Auto: CA4A 1.6 16V 1993 r. GLXI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 352 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-02-2009, 23:09
|
|
|
próbowałem tak, pali się wszystko (olej, ładowanie i CE), ale CE nie gaśnie. Ok ten problem z gasnącym CE może poczekać, priorytetem jest ta niemoc na benzynie. |
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2009, 23:49
|
|
|
CE nie gaśnie, czyli dobrze byłoby sprawdzić błedy z komputera. Instrukcja w FAQ i na stronie Krzyżaka
Konkretne diagnozy to juz niestety nie ode mnie |
|
|
|
 |
|
|