centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
gogan1
Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2010, 19:24 centralny zamek
|
|
|
witam mam mały problem z centralnym zamkiem chodzi o to że jak otwieram z pilota to otwieraja sie wszystkie drzwi tylko od strony kierowcy ten taki dzyndzel od drzwi dochodzi do połowy i drzwi sa zamkniete musze pare razy z pilota otwieraz żeby dzyndzel poszedł do samej góry i były otwarte drzwi i niewiem czy może cos trzeba przeczyścić czy cos żeby normalnie chodziło |
|
|
|
 |
docencik87
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Pomógł: 34 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 887 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 04-03-2010, 19:34
|
|
|
Trzeba rozebrać boczki i wyczyścić i nasmarować cały mechanizm. Jeśli to nie pomoże to trzeba rozebrać siłownik i jego przeczyścić.
Dodam, że ten dzyndzelek powinien przy otwieraniu chodzić w miarę lekko. |
_________________ Witaj Gość!!
1993-2008 Mitsubishi Colt C51A 1.3 8V Gaźnik(mój ukochany samochodzik )
2008-2014 Mitsubishi Colt C52A 1.5 8V (nowy nabytek)
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
|
|
 |
CelticKing
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8. GDI
|
Wysłany: 06-06-2010, 14:12
|
|
|
witam,
chciałbym nieco odścieżyć ten wątek gdyż mam taki sam problem: wszystkie 4 dzyndzle wychodzą do połowy i nie mogę otworzyć drzwi z pilota tylko muszę z kluczyka.
Postanowiłem zabrać się za siłowniki i je przesmarować i tu pojawia się problem: zdjąłem przednie boczki odkleiłem połowę folii ale nie mam pojęcia jak dobrać się do samego siłownika, czy muszę wymontować go razem z zamkiem i wszystkimi cięgnami? Czy jest jakiś schemat budowy modułu zamka + siłownika i demontażu bez rozbierania połowy drzwi?
Dzięki z góry i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
hilwart
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 98'
|
Wysłany: 22-11-2014, 12:03
|
|
|
Witam, czy któryś z forumowiczów mógłby podzielić się wiedzą, jak wyciągnąć siłownik z tylnych drzwi? Czy muszę rozebrać całe drzwi aby go wyciągnąć?
W wydostaniu siłownika przeszkadza mi prowadnica szyby (Foto), nie mam pojęcia jak to zdemontować.
Jest to Carisma 1.6 98' |
|
|
|
 |
|