|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dmuchawa i klimatyzacja w 1.9 DI-D |
Autor |
Wiadomość |
Jarek1970
Nowy Forumowicz mitsubishi again
Auto: Carisma 1.9 DI-D `03 Elegance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-02-2009, 18:34 Dmuchawa i klimatyzacja w 1.9 DI-D
|
|
|
Witam serdecznie. Przejrzałem wiele tematów, lecz nie dopatrzyłem się modelu DID lub innych, ale z młodszych roczników. W dniu wczorajszym w moim misiu z 2003r padł 1 i 2 stopień nadmuchu w kabinie, natomiast w dniu dzisiejszym nagle przestała całkowicie działać dmuchawa nagrzewnicy jak tez i klima ( wszystko totalnie głuche-nawet lampka sie nie zapala). Podejrzenie moje skierowane jest na bezpiecznik lub jakiś przekaźnik bo na silnik dmuchawy to raczej nie wygląda. Jezeli ktoś wie i chciałby pomóc , gdzie szukać tego w moim aucie serdecznie z góry dziękuje.
W niektórych autach - starszych modelach regulacja predkosci wentylatora rozwiazana byla za pomocą elementów grzejno-oporowych umieszczonych w tunelu zaraz obok silnika dmuchawy. Jaki to jest rozwiązane w nowszych carismach w wersji bez climatronic.
Nadmieniam, że posiadam te autko dopiero ciut ponad miesiąc i nie jestem jeszcze w nim tzw. oblatany.
Pozdr
[ Dodano: 07-02-2009, 14:07 ]
Problem rozwiązany ale częściowo. Spalony był 25A bezpiecznik ukryty głeboko z tyłu za konsolą kierownicy. Brawo dla osoby która to zaprojektowała. Bez śrubikręta krzyżakowego i odkręcenia 4 śrób dostęo praktycznie niemożliwy.
Natomiast pewien problem pozostał a mianowicię dmuchawa działa na 3 i 4 położeniu ale nie mogę wtedy włączyć klimatyzacji, natomiast na 1 i 2 klima się włącza ale
dmuchawa wtedy nie działa. Czy ktoś się orientuje co jest tego przyczyną ?
Przyczyna byl spalony rezystor dmuchawy. Wstawilem od starej carismy , ale pomimo troche innego wygladu porcelanki dziala tak samo w nowych modelach. |
_________________ Cari 1.6 2001 Classic
Cari 1.9 DI-D 2003 Elegance
 |
|
|
|
 |
|
|