[Cari 1.9TD] Przyciski sterowania szybami - podświetlenie |
Autor |
Wiadomość |
kosek
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 158 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 15-01-2009, 20:52 [Cari 1.9TD] Przyciski sterowania szybami - podświetlenie
|
|
|
Ostatnio musiałem poprawić mocowanie przycisku sterowania szybą pasażera.
Po rozebraniu stwierdziłem i sprawdziłem elektrycznie, że na płytce drukowanej świecą dwie diody (jedna dla przycisku kierowcy, druga dla przycisku pasażera). Niestety tylko przycisk kierowcy ma filterek, który jest podświetlony.
Pytanie: czy któryś z kolegów przerabiał przycisk by był podświetlony?
Pomyślałem, że zrobię w przycisku pasażera mały otwór i zaleję przezroczystą żywicą, a świecąca dioda zrobi resztę i przycisk będzie podświetlony.
Jeśli ktoś przerabiał ten temat to proszę o informację. Jeśli nie, to zabieram się do przeróbki.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
1grzecho
Mitsumaniak
Auto: carisma 1.9td 99r EXE
|
Wysłany: 15-01-2009, 21:05
|
|
|
też już nad tym myzlałem żeby to podświetlić
kosek napisał/a: | zabieram się do przeróbki. |
jak juz to zrobisz to zamiesc jakieś zdjecia, zobaczymy jak to wyszło |
|
|
|
 |
rzoberto
Mitsumaniak Robert

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Gru 2008 Posty: 286 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 07-02-2009, 21:18
|
|
|
Ja mam problem z prawą tylną szybą. Po wciśnięciu przycisku zamknięcia szyby szyba zamyka sie do końca i ponownie otwiera się sama do połowy. Może ktoś spotkał się juz z takim przypadkiem. |
|
 |
barthez2183
Mitsumaniak 01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
|
Wysłany: 07-02-2009, 22:08
|
|
|
rzoberto napisał/a: | Ja mam problem z prawą tylną szybą. Po wciśnięciu przycisku zamknięcia szyby szyba zamyka sie do końca i ponownie otwiera się sama do połowy. Może ktoś spotkał się juz z takim przypadkiem. |
u mnie było coś podobnego,popękały plastiki przy ślimaku,w które wchodzi pancerz od linki.Rozwiązaniem tego problemu była wymiana całego podnośnika na drugi i już jest ok. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
rzoberto
Mitsumaniak Robert

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Gru 2008 Posty: 286 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 08-02-2009, 18:36
|
|
|
Dzięki za informację. Muszę sprawdzić jak wygląda w środku i no cóż jeśli będzie trzeba to pomyślećo wymianie. |
|
|
|
 |
|