|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z odpaleniem |
Autor |
Wiadomość |
Amadeus [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2009, 09:01 Problem z odpaleniem
|
|
|
Witam wsztystkich
Mam, taki problem:.
Moja Cari pali „od pierwszego kopa” ale czasami (średnio raz na dwa tygodnie) nie pali wcale. Objawy są takie – wkładam kluczyk, przekręcam i nic nawet nie zakręci pół obrotu tak jakby nie było rozrusznika (słychać pompę itd., ale nie zakręci). Po odpaleniu na pych pali znowu przez jakiś czas normalnie i nie ma żadnych innych objawów.
Mam pytanie czy to szczotki rozrusznika (taką sugestię otrzymałem od elektryka, że szczoki są na wykończeniu i rozrusznik się wiesza) czy to może coś innego.
P.S.
Próbowałem zdiagnozować problem gdy Cari była w stanie śpiączki ale po zaholowaniu jej do elektryka odpaliła normalnie więc nie było możliwości sprawdzić czy daje napięcie na rozrusznik. |
|
|
|
 |
amigoss1234
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GL 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2009, 12:01
|
|
|
sprawdz stan akumulatora |
_________________ Tomek |
|
|
|
 |
Amadeus [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2009, 12:08
|
|
|
Akumulator raczej nie ma tu nic do tego. Jest sprawny na 100%.w stanie "śpiączki" wszystko działa jak należy, wszystkie kontrolki się palą itd. tylko jakby rozrusznika nie było w aucie.
Gdyby to był akumulator to przygasały by światła i deska, przy próbie zakręcenia a tu nic, nie ma widocznych objawów poboru prądu, żadnego. |
|
|
|
 |
amigoss1234
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GL 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2009, 12:15
|
|
|
to wymontuj sam rozrusznik bo elektrycy wiecej biora za zdemontowanie i pozniej zamotowanie rozrusznika niz za sama robote i zanies go do elektryka mysle ze koszt naprawy nie powinien byc duzy, jezeli wszystko bedzie z nim ok moze wystarczy go przeczyscic i na stykach kabli |
|
|
|
 |
|
|