Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odpaleniem
Autor Wiadomość
Amadeus
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2009, 09:01   Problem z odpaleniem

Witam wsztystkich

Mam, taki problem:.
Moja Cari pali „od pierwszego kopa” ale czasami (średnio raz na dwa tygodnie) nie pali wcale. Objawy są takie – wkładam kluczyk, przekręcam i nic nawet nie zakręci pół obrotu tak jakby nie było rozrusznika (słychać pompę itd., ale nie zakręci). Po odpaleniu na pych pali znowu przez jakiś czas normalnie i nie ma żadnych innych objawów.
Mam pytanie czy to szczotki rozrusznika (taką sugestię otrzymałem od elektryka, że szczoki są na wykończeniu i rozrusznik się wiesza) czy to może coś innego.

P.S.
Próbowałem zdiagnozować problem gdy Cari była w stanie śpiączki ale po zaholowaniu jej do elektryka odpaliła normalnie więc nie było możliwości sprawdzić czy daje napięcie na rozrusznik.

amigoss1234 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GL 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2009, 12:01   

sprawdz stan akumulatora

Amadeus
[Usunięty]

Wysłany: 11-02-2009, 12:08   

Akumulator raczej nie ma tu nic do tego. Jest sprawny na 100%.w stanie "śpiączki" wszystko działa jak należy, wszystkie kontrolki się palą itd. tylko jakby rozrusznika nie było w aucie.

Gdyby to był akumulator to przygasały by światła i deska, przy próbie zakręcenia a tu nic, nie ma widocznych objawów poboru prądu, żadnego.

amigoss1234 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GL 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2009, 12:15   

to wymontuj sam rozrusznik bo elektrycy wiecej biora za zdemontowanie i pozniej zamotowanie rozrusznika niz za sama robote i zanies go do elektryka mysle ze koszt naprawy nie powinien byc duzy, jezeli wszystko bedzie z nim ok moze wystarczy go przeczyscic i na stykach kabli

Odpowiedz do tematu