Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:20 |
Podział outlanderów |
Autor |
Wiadomość |
magand
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 SPORT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-01-2009, 20:06 Podział outlanderów
|
|
|
Witam mam pytanie do moderatorów czy nie lepiej było by zrobić podział na outlander I i II ????
co prawda jestem nowy i nie chce się tu rządzić ale łatwiej by się bszukało różnch odpowiedzi:) |
|
|
|
 |
Tomasz__D
Mitsumaniak Tomasz__D
Auto: Outek 2.4
|
Wysłany: 16-01-2009, 21:43
|
|
|
tez jestem nowy ale racja po co mi instrukcja do outka II skoro duzo sie zmienilo a poza tym wiekszosc info na forum dotyczy silnikow diesla a "jedynki" byly tylko w benzynie |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 18-01-2009, 22:04
|
|
|
Sam nie mam konkretnego zdania, chociaż bardziej jestem na nie.
Nie dlatego, że nie chce mi się sprzątać czy nie mam na to czasu, ale dlatego, że nie ma nas (outlanderowców) znowu tak dużo. W większości sam temat i pierwszy post wskazują na problem i wiadomo czy chodzi o I czy II.
Nikt nie zmusza właścicieli I do czytania tematu o instrukcji do II
I na odwrót. Jak mam 2.0 TDI czy 2.2 HDI to nie muszę czytać tematu od katalizatorze do I-ki turbo
Inną sprawą jest fakt, że często podpowiedzi kolegów od starszego Outka były wykorzystane przez użytkowników II-ki.
Dla porównania dział Pajero też jest bez podziału a przecież Oni mają 4 generacje
Poza tym trwała debata (na razie coś ucichła) na temat wprowadzenia w podforach technicznych działów tematycznych jak np. zawieszenie, silnik, karoseria itp. I jeżeli to dojdzie do skutku to zanim dojdziemy do "zawieszenia" to będziemy klikać Mitsubishi 4x4 => Outlander => Outlander II => Outlander technicznie => Zawieszenie
No chyba, że ktoś używa Skocz do
Proszę o wypowiedzi w tym temacie pozostałych zainteresowanych.
Przekażę wyżej i zaczekamy co na to "góra"
Jeżeli będzie wstępna akceptacja to później pewno ankieta. Jeżeli przejdzie to chwilę mi zejdzie, aby zrobić porządek, ale to nie problem |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-01-2009, 22:10
|
|
|
Rób ankietę. Vox populi itd
Poza tym - pomysł mi się podoba. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2009, 22:12
|
|
|
Mysle ze wogole outlanderow jest na tyle malo ze jeszcze nie robi sie "burdel" na forum. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 18-01-2009, 22:13
|
|
|
Głosowanie pokaże czego chcą Użytkownicy tego działu. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
dziku79
Forumowicz

Auto: Out III 2.2 DID AT Int+ 2018
|
Wysłany: 19-01-2009, 13:59
|
|
|
jestem za, napewno usprawniloby to nawigacje... |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-01-2009, 15:30
|
|
|
Może zamiast dzielić działy, na początku nazwy tematu dopisać "[Out I]/[Out II] ? |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-01-2009, 21:29
|
|
|
KowaliK o to chodziło? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 19-01-2009, 21:46
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | KowaliK o to chodziło? |
Yyy..? U mnie nic się nie zmieniło. |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-01-2009, 21:49
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | KowaliK o to chodziło? |
Spróbuj załozyć nowy temat |
Just think...
. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 19-01-2009, 21:52
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | KowaliK o to chodziło? |
Spróbuj załozyć nowy temat |
Dokładnie! Chociaż na początku miałem namyśli coś takiego, że założyciel tematu sam dopisuje do nazwy w/w kwestię, ale skoro można coś takiego ustawić automatycznie to super!
Btw, Outka II nie ma 2.0 benzyny, jest 2.4 MIVEC i 3.0 V6 MIVEC... Tak samo w I, czym się różni 2.4 od 2.4 MIVEC? W ogóle wychodziły dwie różne jednostki o poj. 2.4?
P.S
Teraz jeszcze obecne tematy przydałoby się posegregować odpowiednio. |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-01-2009, 22:08
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Tak samo w I, czym się różni 2.4 od 2.4 MIVEC? | 2.4 był na USA, mivec na EU |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 19-01-2009, 22:15
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Teraz jeszcze obecne tematy przydałoby się posegregować odpowiednio. | Dopiero po ankiecie, bo chyba po to jest zrobiona by zastosować się do Waszego zdania |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 19-01-2009, 23:05
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Teraz jeszcze obecne tematy przydałoby się posegregować odpowiednio. | Dopiero po ankiecie, bo chyba po to jest zrobiona by zastosować się do Waszego zdania |
Ale posegregować w takim sensie, żeby do każdego tematu dobrać odpowiednio "Out I/II" itd. |
|
 |
|