Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
cari 1.9td amortyzator przedni
Autor Wiadomość
1grzecho 
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.9td 99r EXE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2009, 15:11   cari 1.9td amortyzator przedni

a więc dzisiejszego dnia jadąc do pracy zauważyłem pukanie w lewym przednim kole, jak sie okazało na parkingu po przekreceniu kół w lewo że z lewego amortyzatora pociekł olej :( w drodze powrotnej to samo-napewno puka amortyzator!!! moje pytania.. czy przez te mrozy amortyzator mógł puscić? dzisiaj rano było minus 14 stopni, wczoraj rano minus 23 stopnie. :o Niesądze że amortyzator uszkodziłby się przez uszkodzenie mechaniczne bo ani nie wpadłem w dziure itp, pozostaje chyba mróz? teraz pytanie trzeba... go wymienić, czy da się go naprawić? musze wymienić obydwa czy tylko jeden? jakich amorów szukać do mojej cari? jakiej firmy? olejowe czy gazowe? jaki jest koszt wymiany amortyzatorów(robocizny)

MAłY 
Forumowicz
MAŁY

Auto: carisma 1.9 TD
Wysłany: 07-01-2009, 21:08   

z tego co słyszłem to jest mozliwa naprawa amortyzatora, ale jest to nieopłacalne. Amortyzatory wymienia sie parami i wiekszość forumowiczów poleca kayaba gazowe. Ja założyłem HQ i za szt.zapłaciłem 210zł, natomiast kyb były po 225/szt. Co do robocizny to nie wiem bo robiłem sam. Kazdy mechanik ma swoją cene.

1grzecho 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-01-2009, 21:36   

czyli amortyzatory gazowe, tak? te kayaby znalazłem troche taniej bo za 200zł za sztuke
a czy przy wymianie amortyzatorów należy wymienić same amortyzatory czy wymienia sie jeszcze razem jakies koncówki, gumy, itp? coś jeszcze?

MAłY 
Forumowicz
MAŁY

Auto: carisma 1.9 TD
Wysłany: 07-01-2009, 21:56   

na gazowych mniej buja samochodem tzn.jest sztywniejszy. Przy wymianie amorów zaleca sie wymiane osłon i odbojników, ale ja u siebie np.nie wymianiałem bo były całkiem rześkie.

1grzecho 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-02-2009, 20:22   

zdecydowałem że kupie kayaby. czy amortyzatory z tego linku będą odpowiednie?

http://www.allegro.pl/ite...ubishi_hit.html

cena to 235zł za sztuke. chyba że może ktoś ma dojście zakupić taniej? :P

Odpowiedz do tematu