Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyciek ze skrzyni biegow 1.9 DI-D
Autor Wiadomość
spooner
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2009, 09:32   Wyciek ze skrzyni biegow 1.9 DI-D

Witam.
Otoz w moim aucie pojawil sie wyciek ze skrzyni biegow przy polosi do wymiany jest zimering, wiadomo troche oleju trzeba spuscic lub sam wyleci i stad moje pytanie czy powinienem wymienic calkowicie olej czy tylko uzupelnic po robocie? I jaki olej powinien sie tam znalezc?
Z gory dzieki za pomoc

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Auto: Skoda Octavia II 2.0 TDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2009, 11:32   

podnieś auto na podnośniku po tej stronie co masz wyciek i w ten sposub olej przechyli się w drugą strone, zmienisz zimering i nic nie bedziesz musiał dolewać

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 13-02-2009, 11:36   

Ale jak sie robi zimering to wypadało by wymienić olej bo pewnie nigdy nie był robiony a przebieg pewnie w granicach 150tyś.
Koszt oleju ok.120zł.

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Auto: Skoda Octavia II 2.0 TDI
Wysłany: 13-02-2009, 11:40   

Lepiej zeby w aucie pozostał oryginalny olej w skrzyni niż wlać do niej nie wiadomo co. Poza tym niektórzy producenci samochodów nie zalecają wymiany oleju w skrzyni - maja one dozywotke i nic sie w krzyniach nie dzieje nawet z dyżymi przebiegami. Poza tym z autopsji - zmieniłem ole w skrzyni w VW - jaki był efekt, na oryginalnym skrzynia nie ciekła a po wymianie zaczeły sie przecieki

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 13-02-2009, 12:00   

Mitsu zaleca wymianę oleju w skrzyni po 150tyś. a leje się zgodne ze specyfikacją, jest opisany w instrukcji obs. jakie ma ...W...no i oczywiście syntetyk.

spooner
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2009, 18:00   

moje auto ma 89 tys przebiegu zalozmy ze nie bede wymienial oleju ale nie wiem jak duzy mam ubytek, sadze ze wyciek jest maks od miesiaca i tylko sie saczy auto nie zostawia plam oleju i za duzo nie jest ubrudzona
dzieki za wszystkie odpowiedzi

Odpowiedz do tematu