|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Wymiana oleju w skrzyni biegów |
Autor |
Wiadomość |
maxsus84
Nowy Forumowicz maxsus84

Auto: cari '99, 1.6, automat- lift
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-02-2009, 18:17 [Cari 1.6] Wymiana oleju w skrzyni biegów
|
|
|
Witam!
Posiadam 100KM Cari... z 1999 po liftingu z AUTOMATEM, którą sprowadziłem z Holandii. Przejechane ma niewiele ponad 130tys. i nie wiem czy powinienem wymienić olej w skrzyni biegów czy też nie.
Słyszałem kilka opinii na ten temat, a mianowicie, że jeśli wymienię olej to będę miał pozamiatane i czekać mnie będzie wymiana takowej skrzyni, natomiast odmienna opinia brzmi by olej wymieniać co jakiś czas. Jestem w kropce dlatego proszę forumowiczów o pomoc.
Pozdrawiam!!! |
_________________ maxsus
 |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 12-02-2009, 18:32
|
|
|
średnio co 150k km..jeśli dobrze pamiętam..
ja tak wymieniłem i jeździ do dzisiaj bez błędów a aktualnie mam 160
pozdrawiam |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 13-02-2009, 15:09
|
|
|
Olej w automacie INVECS-II wraz z filtrem wymienia się max co 90tys km. Jak NIE WYMIENISZ to będziesz miał posprzątane. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|