Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA5A 1.8] jakies spiecia, cos "bzyczy"
Autor Wiadomość
ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Auto: CA0 GTI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-03-2009, 18:11   [CA5A 1.8] jakies spiecia, cos "bzyczy"

ciagla jakies problemy... jak juz wstawilem nowy akumulator to teraz cos zaczelo "bzyczec"
nie wiem tylko co to moze byc ale zlokalizowalem mniej wiecej zrodlo dzwieku i zaznaczylem na zdjeciu
bzyczy caly czas, na wlaczanej i wylaczonej stacyjce i przy chodzacym silniku tez
narazie odlaczylem aku zeby cos sie nie zjaralo
i tak jutro czeka mnie wizyta u jakiegos auto elektryka ale co to moze byc

Radeon 
Forumowicz
Radeon

Auto: Lancer 4g92, Galloper 2,5 TDI
Wysłany: 02-03-2009, 18:48   

Bezpośrednio pod tą zardzewiałą blaszką masz przekaźniki i wtyczki.Odkręca sie ją Krzyżakiem i kluczem(zdaje się dwie śruby 10- lub coś w okolicy 10).Sprawdz może który się grzeje,albo styki nie łączą..Jak będzieszją zdejmował Bleszkę z ustrojstwami to trzeba odpiąć wtyki od spodu..Ciężkie to zadanie dla europejskich rączek-naklnij a się samo odepnie :twisted: .Na elektryce się nie znam ale bym to właśnie tak sprzwdził.Zresztą dwa razy już to odkręcałem u siebie żeby się dostać do przecieku na wężach od wspomagania.A przy okazji zjarałem żarówki od postojówek.Bo tam zdaje się jest tez przekaźnik od postojówek.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2009, 20:47   

Moze klemy dobrze nie stykaja?? Ja tez mialem podobne objawy i jak wyczyscilem i docisnalem klemy to przestalo cokolwiek bzyczec :P

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Wysłany: 02-03-2009, 20:50   

no raczej nie bo aku nowka dzisiaj kupiony a przed tem czyscilem klemi itp
pozatym po zalozeniu wszystko bylo ok... dopiero jak pozniej pojechalem na stacja nadmuchac oponki to jak sie schylilem do przedniej to uslyszalem to cykanie spod maski

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2009, 22:25   

Ja tez mialem nowy aku ale klemy stare zostaja. Pozatym to moj problem dotyczyl glownie tego ze srednica bolcow w aku jest mniejsza niz srednica otworu w klemie i musze ja naprawde mocno wcisnac zeby wszystko dobrze chodzilo.

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Wysłany: 03-03-2009, 14:44   

sprawa rozwiazana "bzyczal" abs

Odpowiedz do tematu