Przesunięty przez: mkm 24-11-2009, 01:47 |
[CY4A 2.0] Lancer GTS z USA |
Autor |
Wiadomość |
charlie80
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 08
|
Wysłany: 06-04-2009, 22:57 [CY4A 2.0] Lancer GTS z USA
|
|
|
Witam,
Mam następujący problem. Ściągnąłem z USA lancera i jest świetny. Niestety nie mam instrukcji i nie wiem jak wejść w jakieś menu żeby zmienić ustawienia języka, może jakieś ustawienia regionalne (zegar 24 godzinny) może uda się zmienić mile na km?
Będe wdzięczny za jakąś porade bądz instrukcje do niego jeśli ktoś mógłby udostępnić.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez mkm 24-11-2009, 02:18, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 06-04-2009, 23:20 Re: [07-XX] sterawianie menu samochodu
|
|
|
charlie80 napisał/a: | Witam,
Mam następujący problem. Ściągnąłem z USA lancera i jest świetny. Niestety nie mam instrukcji i nie wiem jak wejść w jakieś menu żeby zmienić ustawienia języka, może jakieś ustawienia regionalne (zegar 24 godzinny) może uda się zmienić mile na km?
Będe wdzięczny za jakąś porade bądz instrukcje do niego jeśli ktoś mógłby udostępnić.
Pozdrawiam |
Z tego co wiem, zegara nie przestawisz na 24 h. Możesz tylko wybrać, czy ma się aktualizować i synchronizować w oparciu o sygnał RDS, czy tez chcesz go ustawiać ręcznie. Ustawienie jednostek - przyciskiem info koło zegarów, przytrzymaj go dłużej to wejdziesz w menu. Inne opcje masz po włączeniu silnika, inne przy przekręceniu w położenie ACC. Kilka stron mogę Ci zeskanować, ale przypomnij się na priva przed świętami. Poszukaj tez dobrze na forum, ktoś tam się przynał, że ma instrukcję w fomie elektronicznej. Język możesz zmienić, ale polskiego nie ma
No i pochwal się jaki masz silnik, jakie wyposażenie, nie wiem czym amerykańskie wersje różnią się od naszych. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
fargo
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Sty 2009 Posty: 347 Skąd: KrakówNH
|
Wysłany: 07-04-2009, 08:46
|
|
|
A masz MMCS (panel z navi) czy zwykłe radyjko?? |
|
|
|
 |
charlie80
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 08
|
Wysłany: 18-04-2009, 13:04
|
|
|
Mam zwykłe radyjko.
Auto ma silnik 2.0, ale nie mam pojęcia też ile mam w nim koni. Byłbym wdzięczny za pomoc z tymi ustawieniami bo za diabła nie mogę sobie poradzić. Wciskam przycisk info ale nim tylko mogę kasowaś serwis lub przebieg dzienny A lub B. Zadnych opcji i ustawień nie mogę znaleźć.
Jest ktoś może na forum z Torunia to bym mógł podjechać i skserować instrukcję.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
shalafi
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Invite
|
Wysłany: 18-04-2009, 14:04
|
|
|
musisz przy zapalonej stacyjce wrzucic luz, zaciagnac reczny i wtedy klikajac info pojawi sie opcja settings - wchodzisz do niej przytrzymujac 'info' i tam tak samo , klikanie 'info' przemieszcza po opcjach, a przytrzymanie go zmienia opcje |
_________________ Sprzedaje swoją poprzednią nawigacje do Lancera, info w dziale SPRZEDAM: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=82091 |
|
|
|
 |
LancerGTS08
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GTS 2008
|
Wysłany: 23-09-2009, 12:07 Lancer GTS z USA
|
|
|
Witam wszystkich,
Kilka dni temu stałem się szczęśliwym właścicielem Lancerka GTS z 2008r.
Mam kilka pytań odnośnie auta;
Czy istnieje możliwość aby komputer wyświetlał dane w km a nie w milach?
Nie mogę kożystać z systemu głośnomówiącego gdyż w USA numery są dłuższe o 1 cyfre i zawsze system sam "dokłada" jakąś cyfre do numeru który wybieram??
No i kwestia radia...w USA częstotliwości są tylko nieparzyste czyli nie nie mogę ustawić częstotkliwości np 102,00 (mogę jedynie 101,9 lub 102,1)....
Może ktoś z Was uporał się z tymi kwestiami...jakby na to nie patrzyć całkiem istotnymi
Dzięki z góry |
|
 |
fargo
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Sty 2009 Posty: 347 Skąd: KrakówNH
|
Wysłany: 23-09-2009, 12:54
|
|
|
Jasne ze możesz zminić jednostki w menu a z tym wybieraniem numeru to coś dziwnego, u mnie nic nie dokłada, wybiera tyle cyfr ile się poda. A z radiem nic się nie da zrobić niestety. Trzeba polubić stacje nieparzyste. |
|
|
|
 |
LancerGTS08
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GTS 2008
|
Wysłany: 23-09-2009, 13:00
|
|
|
mi dorzuca zazwyczaj 01 na początku automatycznie
[ Dodano: 23-09-2009, 13:06 ]
w USA numery mają taki oto format 1-888-452-1505 i jak wprowadzam inaczej dobiera sam cyfry |
|
 |
Steph
Nowy Forumowicz
Auto: '08 Lancer GTS 2.0l CVT
|
Wysłany: 29-10-2009, 13:44
|
|
|
Witam,
GTS czyli masz wersję z LCDikiem w środku rozumiem? W menu można zmienić mile na kilometry bez problemu. Bedzie pokazywało spalanie w l/100km i dystans do tankowania.
Jest trochę niedoróbka, Trip A i B będzie ciagle w milach. No i przebieg też w milach zostaje. Bez sensu.
Co do głośnomówiącego to nie wiem w jakis sposób wybierasz. Jest to gdzieś w innym poście ale system rozpoznawania mowy jest tragiczny. Pracuję w firmie która takie systemy robi i taka jakość rozpoznawania to są wczesne lata 90te. Sprawdzałem w 3 istniejących językach (en/fr/sp) i wszystie słabizna. Chyba nigdy nie wprowadziłem poprawnie numeru.
Używam klawiaturki na ekranie, klepie 6 cyfrowy numer (na komórki) i jest luz. Szkoda że nie wciąga listy kontaktów z telefonu.
Co do radia to nieparzyste ułamki. End of story.
Co do posta powyżej, numer oczywiście 9-cio cyfrowy na komórkę |
Ostatnio zmieniony przez mkm 23-11-2009, 23:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|