Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
24-11-2009, 01:47
[CY4A 2.0] Lancer GTS z USA
Autor Wiadomość
charlie80 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 08
Wysłany: 06-04-2009, 22:57   [CY4A 2.0] Lancer GTS z USA

Witam,
Mam następujący problem. Ściągnąłem z USA lancera i jest świetny. Niestety nie mam instrukcji i nie wiem jak wejść w jakieś menu żeby zmienić ustawienia języka, może jakieś ustawienia regionalne (zegar 24 godzinny) może uda się zmienić mile na km?

Będe wdzięczny za jakąś porade bądz instrukcje do niego jeśli ktoś mógłby udostępnić.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez mkm 24-11-2009, 02:18, w całości zmieniany 2 razy  

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-04-2009, 23:20   Re: [07-XX] sterawianie menu samochodu

charlie80 napisał/a:
Witam,
Mam następujący problem. Ściągnąłem z USA lancera i jest świetny. Niestety nie mam instrukcji i nie wiem jak wejść w jakieś menu żeby zmienić ustawienia języka, może jakieś ustawienia regionalne (zegar 24 godzinny) może uda się zmienić mile na km?

Będe wdzięczny za jakąś porade bądz instrukcje do niego jeśli ktoś mógłby udostępnić.

Pozdrawiam

Z tego co wiem, zegara nie przestawisz na 24 h. Możesz tylko wybrać, czy ma się aktualizować i synchronizować w oparciu o sygnał RDS, czy tez chcesz go ustawiać ręcznie. Ustawienie jednostek - przyciskiem info koło zegarów, przytrzymaj go dłużej to wejdziesz w menu. Inne opcje masz po włączeniu silnika, inne przy przekręceniu w położenie ACC. Kilka stron mogę Ci zeskanować, ale przypomnij się na priva przed świętami. Poszukaj tez dobrze na forum, ktoś tam się przynał, że ma instrukcję w fomie elektronicznej. Język możesz zmienić, ale polskiego nie ma :-(
No i pochwal się jaki masz silnik, jakie wyposażenie, nie wiem czym amerykańskie wersje różnią się od naszych.

fargo 
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Wysłany: 07-04-2009, 08:46   

A masz MMCS (panel z navi) czy zwykłe radyjko?? :toothy2:

charlie80 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 08
Wysłany: 18-04-2009, 13:04   

Mam zwykłe radyjko.
Auto ma silnik 2.0, ale nie mam pojęcia też ile mam w nim koni. Byłbym wdzięczny za pomoc z tymi ustawieniami bo za diabła nie mogę sobie poradzić. Wciskam przycisk info ale nim tylko mogę kasowaś serwis lub przebieg dzienny A lub B. Zadnych opcji i ustawień nie mogę znaleźć.
Jest ktoś może na forum z Torunia to bym mógł podjechać i skserować instrukcję.

Pozdrawiam

shalafi 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 18-04-2009, 14:04   

musisz przy zapalonej stacyjce wrzucic luz, zaciagnac reczny i wtedy klikajac info pojawi sie opcja settings - wchodzisz do niej przytrzymujac 'info' i tam tak samo , klikanie 'info' przemieszcza po opcjach, a przytrzymanie go zmienia opcje

LancerGTS08 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GTS 2008
Wysłany: 23-09-2009, 12:07   Lancer GTS z USA

Witam wszystkich,

Kilka dni temu stałem się szczęśliwym właścicielem Lancerka GTS z 2008r.
Mam kilka pytań odnośnie auta;

Czy istnieje możliwość aby komputer wyświetlał dane w km a nie w milach?
Nie mogę kożystać z systemu głośnomówiącego gdyż w USA numery są dłuższe o 1 cyfre i zawsze system sam "dokłada" jakąś cyfre do numeru który wybieram??
No i kwestia radia...w USA częstotliwości są tylko nieparzyste czyli nie nie mogę ustawić częstotkliwości np 102,00 (mogę jedynie 101,9 lub 102,1)....

Może ktoś z Was uporał się z tymi kwestiami...jakby na to nie patrzyć całkiem istotnymi

Dzięki z góry

fargo 
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Wysłany: 23-09-2009, 12:54   

Jasne ze możesz zminić jednostki w menu a z tym wybieraniem numeru to coś :scratch: dziwnego, u mnie nic nie dokłada, wybiera tyle cyfr ile się poda. A z radiem nic się nie da zrobić niestety. Trzeba polubić stacje nieparzyste. :rolleyes:

LancerGTS08 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GTS 2008
Wysłany: 23-09-2009, 13:00   

mi dorzuca zazwyczaj 01 na początku automatycznie

[ Dodano: 23-09-2009, 13:06 ]
w USA numery mają taki oto format 1-888-452-1505 i jak wprowadzam inaczej dobiera sam cyfry

Steph 
Nowy Forumowicz

Auto: '08 Lancer GTS 2.0l CVT
Wysłany: 29-10-2009, 13:44   

Witam,
GTS czyli masz wersję z LCDikiem w środku rozumiem? W menu można zmienić mile na kilometry bez problemu. Bedzie pokazywało spalanie w l/100km i dystans do tankowania.

Jest trochę niedoróbka, Trip A i B będzie ciagle w milach. No i przebieg też w milach zostaje. Bez sensu.

Co do głośnomówiącego to nie wiem w jakis sposób wybierasz. Jest to gdzieś w innym poście ale system rozpoznawania mowy jest tragiczny. Pracuję w firmie która takie systemy robi i taka jakość rozpoznawania to są wczesne lata 90te. Sprawdzałem w 3 istniejących językach (en/fr/sp) i wszystie słabizna. Chyba nigdy nie wprowadziłem poprawnie numeru.
Używam klawiaturki na ekranie, klepie 6 cyfrowy numer (na komórki) i jest luz. Szkoda że nie wciąga listy kontaktów z telefonu.

Co do radia to nieparzyste ułamki. End of story.

Co do posta powyżej, numer oczywiście 9-cio cyfrowy na komórkę :lol:
Ostatnio zmieniony przez mkm 23-11-2009, 23:54, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu