Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C5 GTi]Problem z elektryką
Autor Wiadomość
waski 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshubishi Colt 1.8GTI 1991
  Wysłany: 09-02-2009, 07:40   elektryka silnika colt 1.8 GTI

witam mam problem Pomocy zrobiem zwarcie czy tam spięcie niechcaco oczywiscie chowalem kabel za tapicerke do podswietlenia ktore sie włącza jak otwiera sie dzrzwi udalo mi sie go odpalic bez problemu po okolo 3 minutach jazdy na gazie zdechł w trakcie jazdy przełaczyłem na benzyne i nic nie pomoglo myslałem ze moze gaz sie skonczył. ale jednak nie kotrolka sie swieci ChEngine i na pocztku nie gasla po wielu wielu probach ( na bezynie) juz gasnie przy przekreceniu kluczyka słychać przez chwile trzaski jakby spiecia . mechanik mi mowi ze napiecie nie dochodzi do swiec co mu jest?? .jaki to koszt?? samochod juz 6 dni na warsztacje czy ma on komputer ?? jeszcze prze zwarciem miał dziwny trik przy 4 tys obrotow na gazje przerywalo cos na chwile a potem jakby ruszal z dopalaczem dzialo sie tak na gazie na bezynie wszystko gra . tak wogole mam instalacje stara na gaznik do 100KM kiedy ten ssilnik miał 136KM

mandesik1406 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.5 GLXi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-02-2009, 18:35   

jesli samochód teraz nie odpala wcale a CE świeci całly czas to obstawiam na to ze padł komputer. jakies 3 tygodnie temu miałem ten sam problem (opisywamy na forum). w moim prtzypadku podłączałem wzmaczniac odpalilem auto pochodził 3 minuty i zdechł. zaprowadziłem do mechanika i stwierdził ze umarł na amen komputer. komputer jest na prawym słupku. ale jakie ma oznaczenia twój to nie wiem. no i powiem tak: komputer najwiekszy problem miśka...

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Wysłany: 09-02-2009, 19:31   

Największy problem jeśli nie wymini się kondensatorów. Wszystkie pady komputera są włąśnie z ich powodu.
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.

waski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-02-2009, 20:37   

c58a dziwi mnie troche ze on ma komputer mechanik mowil ze nie ma wpiecia to colt z 1991 ale ma el. szyby el.lusterka. ABS klime znaczy przycisk na klime .komutr a jaki to kosz ? co zrobic by zapobiec nastempnej awari jesli

docencik87 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-02-2009, 20:51   

To pierwsze co zrób to zmień mechanika :!: :!:

Oczywiście, że Colt ma komputer. Wystarczy spojrzeć pod maskę.

A złącze diagnostyczne jest przyczepione do skrzynki z bezpiecznikami w kabinie. Błędy sprawdzisz za pomocą diody 12V i opisu na stronie Krzyżaka. www.mitsubishifan.webpark.pl
.

waski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-02-2009, 21:57   

a dziekować tak tez Brat radzi

sajmon 
Nowy Forumowicz

Auto: COLT c58 gti 1991
Wysłany: 10-02-2009, 10:56   

Ten mechanik od komputera jest totalnym idiotą. Jak on wogóle sie nie wstydzi stwierdzic ze silnik 16v na wielopunktowym wtrysku nie ma ecu?

mandesik1406 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-02-2009, 11:52   

jeszcze kolego powiem ci ze mozesz próbowac ratowac ten komputer jesli to tylko te dziadowskie tranzystory. no stronie krzyżaka mozesz podejzec jak to ztobic. niestety nasi "mechanicy nie chca sie podejmowac takich napraww. byłem ze swoim u 4 i zaden sie nie podioł... wkoncu pomógó kolega który zkłada mi z trzech jeden dzziałajacy. jesli uda ci sie to złap bartka z forum on moze pomóc

docencik87 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-02-2009, 12:06   

mandesik1406 napisał/a:
tylko te dziadowskie tranzystory

nie tranzystory tylko kondensatory :)

sajmon napisał/a:
Jak on wogóle sie nie wstydzi stwierdzic ze silnik 16v na wielopunktowym wtrysku nie ma ecu?

Jeśli zajmuje się tylko Szajwagenami, to w Golfie 2 w silniku 1.8 DOHC na wtrysku wielopunktowym występował wtrysk mechaniczny. Nie było komputera!!

sajmon napisał/a:
totalnym idiotą

po trzecie nie obrażajmy ludzi :!: :!: . Bynajmniej nie na tym forum. Edytuj posta póki nasz wielki brat nie da Tobie paska!!

Nie wszyscy są specjalistami od wszystkiego. Ale jeśli nie zna się na Mitsubishi to lepiej go zmienić.
.

waski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-02-2009, 19:29   

dzis sie ty zaja drugi mechanik stwierdzi ze to komp i próbował go uratowac ale nie udalo mu sie i powiedzia ze wilgoc go zniszczyla zaja sie zabezpieczeniem przed wilgocią ze te zwarcie co zrobilem maly wplyw mialo on miał policzone dni jaka jest cena kompa mozna gdzies tanio dostac na allegro po 500 do mego chodza troche drogo E2T35878 MD152983

docencik87 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-02-2009, 20:01   

Co jak co, ale, że komputer zniszczyła wilgoć, to jeszcze nigdy nie słyszałem. Chyba, że samochód utopiłeś w rzece.

Wyjmij komputer, jest na prawym słupku koło lewej nogi pasażera i wymień kondensatory zgodnie z instrukcją na stronie Krzyżaka www.mitsubishifan.webpark.pl

Jeśli nic nie zdziałasz napisz PW do użytkownika Bartek. On naprawia komputery które miały być nienaprawialne.
.

mandesik1406 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-02-2009, 20:46   

no zgadzam sie docencik87, co do tej wilgoci. ja przed chwila odebrałem swoje auto od znojomego elektryka i na moje pytanie dlaczego tak sie stało odpowiedział "nie znasz dnia ani godziny jesłi chodzi o ECU misia". do mojego miska zdobyłem jeszcze 2 kompy i dopiero magicy sie wzieli za to.
waski napisał/a:
aka jest cena kompa mozna gdzies tanio dostac na allegro po 500 do mego chodza troche drogo
no to ja powiem tak jak szukałem do swojegoto dzwoniłem po ogłoszeniech allegro (moj to inny model ale tez ciezko go zdobyc i kosztuje około 500) znalazłem goscia któty to sprowadza z niemiec i nawet dało sie z nim targowac a no i powiedział ze moze przyjac kompa i próbowac ratowac. szukaj jeszcze na forum kogos kto chandluje cześciami. mi pomógł ORZECH który miał komputer na zbyciu i przesłał mi go gratis. a no i jeszcze dzwon po szrotach

Odpowiedz do tematu