|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 01-06-2009, 13:19 |
[2.5 TD] Hamulec Ręczny |
Autor |
Wiadomość |
piotreks
Nowy Forumowicz
Auto: mistsubishi pajero II, 91r
|
Wysłany: 15-02-2009, 18:51 [2.5 TD] Hamulec Ręczny
|
|
|
Witam. Niestety jestem 'lekkim' laikiem, a nie chce niczego zepsuc i chcialbym zapytac w jak najprostszy sposob 'naciagnac'(zeby nizej łapał) hamulec reczny. Posiadam Pajero II, 91r. Prosze o pomoc. Pozdrawiam. |
Ostatnio zmieniony przez Gene 01-06-2009, 13:19, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 15-02-2009, 21:24
|
|
|
Może wymiana szczęk hamulcowych jest już potrzebna?? Są to hamulce więc może nie rób tego sam-napisałeś że jesteś "lekkim laikiem" bez obrazy->może lepiej zlecić to warsztatowi samochodowemu?? Witam na forum,pozdrawiam |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
chudyone
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2007 Posty: 209 Skąd: Straszyn
|
Wysłany: 15-02-2009, 21:39
|
|
|
a jeżeli chcesz to sam robić to tapinacz ręcznego znajduje się pod spodem samochodu zaraz nad reduktorem czyli w miejscu gdzie szkrzynia biegów łączy się z wałem napędowym tylnego mostu. bierzesz klucz 10 , latarke i jedziesz z tematem:) polecam tez robić to na kanale bo jest do tego dość słaby dostęp pozdawiam |
_________________ Gdyby Bóg wolał napęd na przód chodzilibyśmy na rękach
 |
|
|
|
 |
Stach [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2009, 14:35
|
|
|
Problem ręcznego pojawia się u mnie po każdej błotnej kąpieli. Przestaje "łapać". Oprócz regulacji na lince są jeszcze regulatory pomiędzy samymi szczękami. Żeby się tam dostać, trzeba zdemontować klocki i mocowanie hamulca nożnego. Następnie zdjąć tarcze, które stanowią monolit z bębnami (przynajmniej u mnie). Na dole szczęk znajduje się rozpieracz. Można go regulować poprzez rozkręcanie. Jest to niezależne ustrojstwo w stosunku do samoregulatorów szczęk i naciągu linki. |
|
|
|
 |
|
|