Pytanie o relingi,bagażnik na rowery |
Autor |
Wiadomość |
mateo997
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.0 v6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-09-2013, 22:04 Pytanie o relingi,bagażnik na rowery
|
|
|
Witam. Mam pytanie czy da sie zamontować relingi dachowe do tego Pajero? http://www.fotosik.pl/pok...ea04ee573f.html jesli tak to jakie? i jaki bagażnik na rowery polecacie? |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 04-09-2013, 09:31
|
|
|
mateo997 napisał/a: | czy da sie zamontować relingi dachowe do tego Pajero? | znajomy po bardzo długich poszukiwaniach odpuścił sobie ->> nic nie znalazł . Pozostaje bagażnik na rowery/narty mocowany na kole zapasowym. Parę lat temu udało mi się taki kupić.
Jeśli masz rynienki nad drzwiami to jet tego dość duży wybór. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 04-09-2013, 11:48
|
|
|
Zamontować się da ale trzeba kupić używane oryginalne. Łatwo nie będzie. Krótka IIka nie ma rynienek i w tym cały problem. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
piotr277
Forumowicz

Auto: Pajero III V75 6G74
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Lis 2011 Posty: 172 Skąd: Warszawa-Ursynów
|
Wysłany: 04-09-2013, 12:44
|
|
|
Przerabiałem ten temat w tym roku. Tak jak pisali Waldek i Heilsberg rozwiązania są zasadniczo 3 dla V23:
- jeśli tylko rower / narty to można kupić bagażnik na koło zapasowe
- są dostępne (ale ciężko znaleźć kompetentnego sprzedawcę) bagażniki - belki + kit Thule, ale koszt nowego to lekką ręką 1k zł. Poza tym takie rozwiązanie jest mniej solidne
- montaż oryginalnych relingów. Ja poszedłem tą drogą Relingi są z pewnością najsolidniejsze. Niestety ciężko je dostać, a jak się już je znajdzie to są albo drogie, albo złachane, albo jedno i drugie. Ale można próbować znaleźć.
Jeśli decydował byś się na montaż relingów to mam trochę zdjęć z montażu (foto-story). |
_________________ PIII LWB (V75) 6G74
PII SWB (V23) 6G72
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 06-09-2013, 07:08
|
|
|
A jeśli już będziesz w posiadaniu umocowanych belek na dachu, to mogę Ci polecić uchwyty Mont Blanc Barracuda http://www.ceneo.pl/Bagaz...CFQJd3godXnEAoA , ewentualnie Thule 592 , są one raz że są bezpieczne , dwa że bardzo wygodne w użytkowaniu. W Mont Blanc'u np. wstawiasz rower w rynnę i stoi sam bez opinania go, a wolnymi rękoma dokonujesz zapięcia, co przy wysokości Pajero może być przydatne...Nie kupuj tanich supermarketowych uchwytów, bo możesz sobie narobić biedy i innym. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Mida
Nowy Forumowicz
Auto: Renault Thalia
|
Wysłany: 01-04-2015, 22:55
|
|
|
Wiesz co taki bagażnik może znajdziesz w sklepie ehaki.pl tam maja spory wybór może coś dopasujesz. Choć łatwe to nie będzie. Spróbować zawsze warto tylko ciekawe ile będzie Cię to kosztowało |
|
|
|
 |
DOHC24
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 04-04-2015, 17:44
|
|
|
Ja man takie Same pajero zamatowalem z Thule ringi dachowe |
_________________ LIS |
|
|
|
 |
Korab
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero ll 2.8 swb
|
Wysłany: 23-03-2016, 23:09
|
|
|
Po długich poszukiwaniach do mojego Pajero( mam nawet taki sam kolorek) wyszukałem! Firma Cruz chyba hiszpańska robi specjalne do tego modelu komplety zaczynają się od 250 złotych |
|
|
|
 |
|