Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lampka ostrzegawcza kontroli silnika nie gaśnie
Autor Wiadomość
Colcishon_2000
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2010, 14:54   Lampka ostrzegawcza kontroli silnika nie gaśnie

Witam wszystkich.
Mam problem moim Colcie jak w temacie nie gaśnie mi kontrolka kontroli silnika.Cały czas się świeci ( od włożenia kluczyka i przekręcenia do pozycji On aż do zgaszenia )
Co się mogło zdarzyć ?
Czy mogę tak jeździć ?
Kto ma namiar na dobrego nie bardzo drogiego mechanika w Krakowie który ma znajomość marki Mitshubishi.

Szukałem podobnego tematu i nie znalazłem.

Z góry dziękuję za pomoc.

mystek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 2014
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2010, 15:54   

Może jakiś bład w komputerze, albo sonda lambda. Jeździć tak raczej możesz, ale przyglądnij się, czy np spalanie Ci nie wzrosło odkąd się świeci.

Co do mechanika, to mamy klubowego Mitsumaniakowego mechanika specjalizującego się w Mitsu zwłaszcza, ale i ogólnie w japońskich i koreańskich samochodach. Oto numer tel do niego - 501 350 495. Z tym, że on nie ma programu i osprzętu by podpiąć się do komputeraz z tego co wiem. Natomiast przez telefon sporo będzie Ci potrafił powiedzieć.

PS: jego zakład mieści się w Pielgrzymowicach, tuż nad Krakowem. Z Huty mam tam jakoś 15km do niego.
Volvo V40 T4 08.2014 - 01.2019
Toyota MR2 SW20 04.2017- ...
Mitsubishi Lancer Sportback 11.2018 - ...

lukasz_57 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt Ca0
Wysłany: 10-10-2010, 16:28   

A probowales zresetowac komputer ja tak ostatnio mialem zresetowalem i sie nie swieci... odlanczas kleme na min zakladasz i odpalasz autko zeby sobie troszke pochodzilo...

Kamilofone 
Mitsumaniak

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 12-10-2010, 23:53   

Proponują zrobić jak kolega podpowiedział, najpierw na kilka minut odłączyć akumulator.
Jak zgaśnie kontrolka od silnika po ponownym podłączeniu baterii, to zazwyczaj nic poważnego ale jak znów się zapali po przejechaniu kilkunastu kilometrów to można podejrzewać sondę lambda. W przypadku twojego Colcika są dwie przed i za katalizatorem !
Najlepiej podjechać na diagnostykę komputerową w przypadku mojego Colcika udało się dopiero w przypadku komputera Bosch KTS520 - odczytał bezproblemowo usterkę :)

Odpowiedz do tematu