Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiany w regionie łódzkim

Czy jesteś za zmianą moderatorów reginalnych w regionie łódzkim
tak
0%
 0%  [ 0 ]
nie
100%
 100%  [ 10 ]
Głosowań: 10
Wszystkich Głosów: 10

Autor Wiadomość
Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2008, 18:36   Zmiany w regionie łódzkim

Szanowni Mitsułodziacy.

Jest taka zorganizowana akcja mająca na celu poprawę działalności regionalnych społeczności mitsumaniakowych. W związku z powyższym powstała w każdym regionie ankieta mająca na celu ocenę działalności moderatorów regionalnych, czy należycie wywiązują się z pełnionych funkcji.
Przypominam, że funkcję tą w łódzkim pełnią dwa typki. Niejaki Chooper i CichyTom.

Jeżeli macie jakieś uwagi, zastrzeżenia, sugestie jest czas i pora aby ich wysłuchać i przeanalizować. W końcu idą święta, czas spełniania marzeń i niektóre życzenia się spełniają.
Jeśli macie świeże pomysły, zapał do pracy, i macie koncept na poprawę życia łódzkiego półświatka mitsumaniakowego to możecie się z tym ujawnić. Co możemy zobić aby spoty były jeszcze lepsze, co nowego wymyśleć....Zapraszam do burzy mózgów :)

wszelkie pomysły, żale, pretensje i sugestie możecie wypisywać w tym wątku, lub pisać do mnie na PW - jestem jak ksiądz, każdego wysłucham ;) Przyjmuję też anonimowe donosy do skrzynki pocztowej przed domem.

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 08-12-2008, 20:36   

Ja zostawiam tak jak jest :twisted:

Nic mi nie przeszkadza a poza tym nie będę podskakiwał bo jestem za młody w tym gronie i może mi się oberwać :mrgreen: (taki mały lizus jestem :P )

Pojawiłem się po raz pierwszy na spocie i od razu padł rekord... jakiś znak :?:

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2008, 23:00   

Generalnie nie jestem za żadnymi zmianami. Dla mnie zmiany to nowość, a z doświadczenia wiem że jak coś działa sprawnie to po co to zmieniać?

Co do pomysłów......mam ich troszkę....

1. Stałe miejscówki spotkań.
2. Stałe daty spotkań.
3. Obstawianie imprez okolicznościowych mitsułodziaków przez mitsułodziaków.
4. Łódzki ASSISTANCE.
5. Mitsułodziakowe CB.

i to na razie tyle. A teraz pozwolę sobie rozwinąć myśli.....

AD 1.- Można zrobić ankietę gdzie zamieścilibyśmy parę miejscówek z województwa, sprawdzonych przez was/nas w których byśmy się spotykali. W przyszłości wyplewi to problemy w stylu a jak dojechać itp. Warunek konieczny......na zimę.....Ciepłe miejsce do posiedzenia, odizolowane od reszty społeczeństwa....tylko MM i oczywiście parking. Na lato adekwatnie, tylko z możliwością np urządzenia grilla.

AD 2.- Pomysł troszkę zaczerpnięty z Coltmanii. Oczywiście jakaś stała data i godzina o której zjeżdżamy się w danym miejscu.

AD 3.- Piszę tu o imprezach w stylu wesela, chrzciny, pogrzeby itp. Gdzie mitsułodziacy by byli z danymi osobami sercem i ciałem. Jeśli chodzi o śluby itp, to jakiś konwój z kościoła pod salę i byśmy się porozjeżdżali

AD 4.- Tu mam na myśli np pomoc w niecodziennych sytuacjach.....kobietom np. przy zmianie koła itp......dojazd, pomoc ew odholowanie. Kilka telefonów (do osób odpowiedzialnych za region....np w łodzi śródmieście, chojny.....ja za jakąś część lub całe Pabianice....

AD 5.- Tu umówiony kanał na CB.....to się za jakiś czas przyjmie.....początki są zawsze trudne, ale tak jak np w pabianicach ogólny jest na 23.....to Mitsułodziaki np na 15.....i tu by też można było z wiązać to z Asistance.

A tak poza tematem to może zgłosiłbym swoją kandydaturę na moda??!!......

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-12-2008, 23:32   

Forest_Taft napisał/a:
1. Stałe miejscówki spotkań.

od samego początku spotkań już w sumie troche tych miejscówek było, i cały czas ta kwestia się dociera. Obecnie wymagania są już takie, że musi być miejsce na 30-50 Os.
Forest_Taft napisał/a:
2. Stałe daty spotkań.

z jednej strony fajne, bo zawsze wiadomo kiedy, ale nieraz wypadają jakieś swięta lub znacznej większości nie pasuje termin i istniałaby konieczność dogrania terminu. ale musimy to obgadać

Forest_Taft napisał/a:
3. Obstawianie imprez okolicznościowych mitsułodziaków przez mitsułodziaków.

bardzo fajne. nawet jeden ślub już był w zgierzu :)

Forest_Taft napisał/a:
4. Łódzki ASSISTANCE.

było, jest, i mam nadzieję, ze będzie :) było dekompletowanie wyposażenia carismy avance u mnie w garażu, były zmieniane tulejki i jednego z mitsułodziaków, Mordę wyciągałem o północy z jakiegoś błota bo sie zagrzebał...ja na TAK

Forest_Taft napisał/a:
5. Mitsułodziakowe CB.

jak kupie sobie CB :)

kiedyś na #19 w Bychlewie i Pabianicach na Bugaju dostałem niezły stek "epitetów " :lol: :lol: :lol:

Forest_Taft napisał/a:
A tak poza tematem to może zgłosiłbym swoją kandydaturę na moda??!!..

myślałem nad tym, i nie jest to wykluczone :)

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2008, 11:26   

no qr... napisałem całego posta i przy wysyłaniu mi wcięło - jescze raz pisze...

[ Dodano: 09-12-2008, 11:55 ]
Witam, to ja też dorzuce swoje 3 grosze:

Jeśli chodzi o listę pomysłów Foresta:

1. stałe miejsce spotkań
i tak i nie – tak – bo faktycznie jest zawsze pewne gdzie będziemy itd., ale z drugiej strony mamy już kilka takich miejsc gdzie też lubimy się spotykać. Np. Rossoszyca, zgniłe błota, i jakbyśmy się trzymali tylko jednego miejsca to nie mielibyśmy okazji na przykład spróbować dobrej rybki ostatnio w osadzie rybackiej. Myślę, że okolice Łodzi są tak bogate w ciekawe miejsca, że warto jest zmieniać te miejsca i zawsze coś ciekawego zobaczyć. Poza tym każda pora roku ma swoje uroki i wymagania – w lecie miło się siedzi gdzieś na grillu przy lesie albo jeziorku a zimą przy kominku czy chociaż pod dachem. Także tutaj raczej byłbym za zmienianiem miejsc. Oczywiście czasami można powtarzać jak gdzieś nam się podobało 

2. stałe terminy.
tutaj pojawia się temat już kiedyś próbowany. Kiedyś były to ustalone drugie soboty miesiąca. Chooper ma tutaj racje, ze czasami taka sobota wypada w święta lub blisko świąt i wtedy ciężko się nam zebrać bo niektórzy gdzieś wyjeżdżają lub po prostu pracują. Możemy powiedzmy powrócić do tematu starania się, żeby to zawsze jakoś raz w miesiącu było, powiedzmy w pierwszej dekadzie ale sztywne ustalenie jak widze będzie trudne. Chociaż jak w Warszawie rzuciłem temat pierwszego czwartku miesiąca to chyba do tej pory to działa i się spotykają kontynuując terminy – ale nie wiem bo już z Warszawy wróciłem do Łodzi. 

3. Obstawianie imprez okolicznościowych
jak najbardziej za – myślę, że każdemu było by miło jak na pryzkłąd na ślubie prowadziła by go przez kawałek kolumna aut  albo w przypadku jakiś imprez plenerowych postawić nasze autka w jednym miejscu dzięki czemu ludzie widzą, że są kluby samochodowe które nie tylko spotykają się pod marketem aby palić gumy ale spotykają się na rodzinnych piknikach itp. To na pewno pozwoliło by nam wyrobić „markę” klubu którą potem łatwiej otworzyć różne drzwi. Mówię tutaj chociażby o zdobywaniu środków sponsorowanych z czym miałem też okazję walczyć podczas zlotu w Strykowie. Niejednokrotnie trzeba było tłumaczyć, że BMW różni się od Mitsubishi nie tylko znaczkiem.

4. Assistance
jeśli chodzi o ten temat to przyznam że byłbym przeciwny tworzeniu wyizolowanej grupy assistance łódzkiego. Jest ogólnopolski Assistance i ideą jego jest przede wszystkim pomoc sobie nawzajem jak jesteśmy gdzies w trasie, w innym mieście i nie wiemy gdzie się zwrócić o pomoc, jaki warsztat odwiedzić lub po prostu gdzie się zatrzymać. Jeśli chodzi o lokalną pomoc taką jak – gdzieś cos podholować, wymienić koło, podwieźć kogoś itp. to możemy liczyć na siebie niekoniecznie w ramach assistance ale po prostu na zasadzie koleżeńskiej pomocy i telefonu. Numery do siebie mamy i w razie czego zawsze możemy zadzwonic – jak ktos będzie mógł to pomoże. Jedynie co mi się wydaje przydatne to stworzenie wątku z polecanymi warsztatami, ewentualnie z naszymi telefonami ale takiego bez zbędnych dyskusji i komentarzy – po prostu warsztat, krótki opis, adres, kontakt, ewentualnie na kogo się powołać i przykładowa cena za jakąś robotę. Bez opisów typu „widziałem zakład oponiarski przejeżdżając przez Pcim” – tylko tam gdzie się sami serwisowaliśmy i czy się poleca czy nie.

5. CB
troszke podobnie jak z assistance – jestem użytkownikiem CB i szczerze przyznam że głównie się go używa na trasie – jeżdząc po mieście raczej nie włączam. Pytanie zatem czy będzie taki kanał w ogóle egzystował, kto tam ewentualnie będzie siedział i czy zamiast jeździć na „19tce” będziemy jeździć na np. „15tce” (15stki podchodzą pod kuratora). Taki kanał jak najbardziej warto ustalić w przypadku zlotów, spotów tak jak to miało miejsce w Strykowie aby się porozumieć gdzie dokładnie teraz mam skręcić, bo zgubiłem się jadąc za kimś itp. i ewentualnie jak się dojeżdża na miejsce spotkania to gdzie dokładnie w którą bramę skręcić żeby nie błądzić. Pytanie znowu czy ktoś będzie przy tym radiu siedział i słuchał czy ktoś aby się nie zgubił. A w razie awarii to i tak podejrzewam ze raczej telefon pełni główną rolę i ewentualnie pytanie o wsparcie na „19tce”

6. jeden postulat dodatkowy
Wniosę jeszcze jeden postulat aby takie spotkania jak ostatnio w Pabianicach miały miejsce zawsze – chodzi mi o liczbę osób między innymi w końcu jest nas sporo, rodzinka się powiększa – i dobrze – zatem miło się spotkać w całym gronie. Jedyny problem to miejsce, trzeba obczajać takie, gdzie jeśli np. usiądziemy to będziemy się widzieć chociaż wszyscy. Wiem, że to może być ciężkie ale starać się trzeba  Było nas w końcu sporo, także sporo nowych osób, które ja osobiście widziałem 1 raz i nawet nie kojarzę po Nicku kto był kto  może jakieś tabliczki z Nickiem chociaż powieszone na szyi 
Proponuję w ogóle teraz też pomyślec nad tematem koszulek, które w/w rolę też mogłyby spełniać np. w lecie gdzie każdy z koszulką mitsumaniakową ze swoim Nickiem stawiałby się na spotkaniu  no i jakiś jeszcze system oznakowania autek. Ja chyba oprócz logo mitsumaniaków swojego Nicka też wrzuce gdzieś na karoserię 

Jak to mawiał poera:
„taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę…”

Mi 
Mitsumaniak

Auto: CJ0 1.3 16V 2002
Wysłany: 09-12-2008, 21:49   

o, z postulatem 6 się jak najbardziej zgadzam. Dominos ma racje, ja również nie kojarzę większości nowych osób ze zlotu. Nie sposób zapamiętać każdego. Pomysł tabliczek jest całkiem niezły, może zamiast na szyi po prostu przypinane gdzies do bluzki. I pomysł koszulek z logo Mitsu i naszym nickiem to też dobra rzecz, nawet nie tylko na naszych spotach ale tez na zlocie, bo wtedy jest to bardziej zauważalne niż cos wiszącego na szyi z małym podpisem.
uważam, że Chopper jak najbardziej dobrze wywiązuje się ze swojej funkcji. Jak trzeba się czegoś konkretnego wywiedzieć zawsze służy pomoca, rozsyła maile o spotkaniach, dostarcza karty klubowe, podkładki pod tablice zapewne tez (nie wiem dokładnie bo sama nie korzystałam). Zawsze jest i każdy wie kto to. Nie wiem jak z Cichym Tomem bo widziałam go tylko 2 razy i chyba zbytnio nie udało mi się z nim porozmawiać. Ale do Chopeera broń boże zarzutów nie mam :)

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2008, 23:41   

Chooper napisał/a:
z jednej strony fajne, bo zawsze wiadomo kiedy, ale nieraz wypadają jakieś swięta lub znacznej większości nie pasuje termin i istniałaby konieczność dogrania terminu. ale musimy to obgadać

Ja też tak uważam. Ale....mozna spokojnie ustalić w drodze ankiety jakiś dzień i trzymać się tego, a jak ktoś będzie chciał innego dnia/tygodnia to czemu nie. Jedno nie wyklucza drugiego. Ale taki pewniak że tego dnia i o tej godzinie pozwoli na zciągnięcie większej rzeszy ludzi. Każdy będzie wiedział że to jest zawsze i że zawsze w tym samym miejscu. Myślę a raczej mam nadzieję że pozwoli to nam osiągnąć pewien standard, który nie jako sobie wymarzyłem/wymyśliłem, a co zostało potwierdzone na spocie w Pabianicach. Fak że nie liczę na te 28 aut nie zmienia tu nic, bo te 15 to powinno chyba być. Generalnie każda z moich propozycji ani nie wyklucza, ani nie zaprzecza pozostałym. Częsć z nich jest tak pomyślana ażeby się wspomagać.

Tylko punkty 4 i 5 nie pasują do mojej teraźniejszej wypowiedzi, choć pp 5 można wykożystać przy pozostałych propozycjach.

Mam pomysły jak to wszystko zorganizować. Mogę się tego podjąć, ale prosiłbym o Akceptację większego grona Mitsułodziaków, ew. chciałbym przeczytać co o tym myślicie. Jest nas tylu a wypowiedziało się tylko kilka osób więc zanim podejmę się czegokolwiek to proszę o wypowiedzenie się reszty TOWARZYSTWA :)

To chyba tyle jeśli chodzi o moje pomysły. Mam nadzieję ze dość jasno to wszystko opisałem, lecz jeśli nie to postaram sie to wyjaśnić dokładnie.

P.S. Mały "Forestowy Asistance" już zaczyna działać.....Warsztat, wyceny szkód pokolizyjnych, diagnostyka......Jak znajdzie się jeszcze coś w czym się będę mógł wykazać, to na pewno napiszę :)

DominoS
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2008, 18:02   

to najpierw odnośnie PS - zrób może wątek u góry w Łódzkim - to chyba prośba do Choopera - tak, aby powiedzmy był widoczny tylko dla klubowiczów (chodzi troche o ochronę danych które byśmy tam zostawili) - i tam wrzucajmy nasze oferowane źródła pomocy. Wpis pierwszy juz jest - Forest - do tego jakiś kontakt do siebie ewentualnie w jakich godzinach zeby o 4 w nocy też nie męczyć pytaniami "njestem w potrzebie - nie mam z kim pic" :) i zakres oferowanej pomocy. każdy będzie się mógł dopisać też do tego i powstanie baza na region
Co do terminu myślę, że 2 sobota miesiąca jest dobra - mozna sie tego trzymać tylko bardziej egzekwować (tylko teraz przed świętami będzie ciężko ale damy rade)
No i tak dalej - widzę dużo zapału który można spożytkować :) dobrze, dobrze :)
w zasadzie odnośnie tego tematu to mozna kontynuować ten "gdzie naprawiamy nasze miski" i tam dopisać się po prostu z ofertami pomocy
nie wiem czy Wam takie rozwiązanie pasuje ale myślę, że to by było najłatwiejsze i szybkie

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 12-12-2008, 11:33   

Ja swojego Nicka zawsze mam na aucie od kiedy pamietam :mrgreen: koszulki Git pomysł :!:

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2009, 10:50   

No i temat nam troszeczkę pod umarł.

Pojawiło się troszkę nowych faktów z mojej strony, które mogę przedstawić.

Otóż:

kwestie rozpoznawalności:
Identyfikator. Znalazłem firmę która podejmie się wykonania identyfikatorów, które będzie można przypiąć na agrafkę lub tzw.żabkę.

O pomocy (by Dominos). Temat osobny. Tu jestem za. Bo dodanie naszych kontaktów do ogólnie odwiedzanego tematu (a takim jest topik o naprawie miśków) jest bezsensem. Po 1 jest tam już nie mało informacji, 2 w miarę upływu czasu trzeba będzie trochę pokopać w temacie aby dotrzeć do interesujących mnie danych.
Założenie oddzielnego tematu tak jak napisałeś tylko dla klubowiczów, zapewni nam ochronę danych, spokój, pewną pomoc do znalezienia od ręki.

Odnośnie dnia:
Chooperku proszę o rozesłanie e-maila do wszystkich z regionu i założenie ankiety o weekendzie w którym można się spotykać. 1,2,3 czy 4 weekend miesiąca.

Odnośnie miejsca:
Osada:
wydaje mi się jednym z lepszych miejsc. zimą pod dachem w ciepełku, latem przy stawie na tarasie.

Bacówka:
wydaje mi się też że nie jest zła. jest miejsce aby posiedzieć zimą, jest też miejsce na lato.

Nie wiem tylko jak to jest z np. robieniem grilla w tych miejscach.

Koszulki:
zajadę w przyszłym tygodniu do firmy zajmującej się sitodrukiem i dowiem się na temat nadruków na koszulkach. Jak zrobią za niewielkie pieniążki to można pomyśleć nad tym tematem.

Generalnie temat odświeżam bo pod umiera, a pojawiają się już poruszane tutaj propozycje w innych tematach.

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-01-2009, 18:01   

Forest_Taft napisał/a:
Koszulki:
zajadę w przyszłym tygodniu do firmy zajmującej się sitodrukiem i dowiem się na temat nadruków na koszulkach.

a zrobią dla każdego z osobnym NIckiem ??

jesli powiedzą TAK, to normalnie im konia z rzędem dać :)

Forest_Taft napisał/a:
Odnośnie miejsca:

w sezonie letnim jak do tej pory bardzo rzadko spotykaliśmy się w lokalach gastro. Najczęsciej był to grill gdzieś w plenerze nad wodą etc. a pojawiło się nawet ognisko :) więc na lato to stała kanjpa może być tematem "zawieszonym", który startujemy tylko w miesiącach zimnych i gdzie dzień jest krótki.

Leppe 
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
Wysłany: 24-01-2009, 09:27   

Zaraz po załorzeniu klubu Łódzka ekipa była pierwszą która spotykała się regularnie raz w miesiącu :biggrin: . Niestety takie spotkania miały swój minus zawsze to samo miejsce oraz niska frekwencja, spontaniczne spotkania zawsze gromadziły większą rzeszę ludzi :mrgreen: .
Jeśli chodzi o koszulki z sita to rok w rok przerabiamy tę kwestię i jeszcze nikomu nie udało się załatwić druku w jakiejś rozsądnej cenie, ale może w tym roku nam się powiedze \:D/ [-o< :thumbleft: .
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2009, 00:29   

Chooper napisał/a:
a zrobią dla każdego z osobnym NIckiem ??

Będę rozmawiał. W razie gdyby odmówili, to mam jeszcze sąsiada, co ma hafciarnię. Może on coś dla nas wymyśli.

[ Dodano: 25-01-2009, 00:32 ]
Leppe napisał/a:
Niestety takie spotkania miały swój minus zawsze to samo miejsce oraz niska frekwencja, spontaniczne spotkania zawsze gromadziły większą rzeszę ludzi

To ja już sam nie wiem.

Sam Chooper nie da rady ciągle się wychylać, a i mi również pomysłów brakuje.
Będę starał się wspomagać Choopera na ile dam radę. Zobaczymy.

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2009, 23:26   

Mi napisał/a:
Nie wiem jak z Cichym Tomem bo widziałam go tylko 2 razy i chyba zbytnio nie udało mi się z nim porozmawiać.

:lol:
bo on taki cichy jest :lol:
albo pochłaniał jakieś domowe wypieki, no to z pełnymi ustami mu ciężko było :lol:

Odpowiedz do tematu