|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] LPG - "czkawka" na LPG |
Autor |
Wiadomość |
romanik99
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
|
Wysłany: 14-03-2009, 02:58 [MSS 1.6] LPG - "czkawka" na LPG
|
|
|
Mam pewien problem, który szczególnie wystepuje jak silnik nie jest do końca zagrzany. Otóż odpalam auto, standardowo najpierw chodzi chwile na benzynce, a jak auto sie zagrzeje przeskakuje na LPG. Dajmy na to ze sobie przyspieszam, ale widze ze robi sie korek przede mną to puszczam gaz, następuje wtedy hamowanie silnikiem. i wlasnie podczas takiego typu hamowania moje autko dostaje "czkawki", czyli tak szarpie, jakby chciał przyspieszać i zaraz po tym hamowac, zaznaczam ze jest to czestotliwość 1- 2 szarpnięć na sekundę, takze strasznie uciążliwe. Ten uciążliwy problem ustaje gdy zaczynam przyspieszać i nie występuję WOGÓLE podczas jazdy na benzynie
Przy rozgrzanym silniku też mu się zdarza szarpać, ale nie jest to tak uciążliwe jak przy zimnym |
Ostatnio zmieniony przez JCH 08-06-2009, 23:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2009, 00:45
|
|
|
kwestia regulacji przez gazownikow lub spaprana robocizna ...wg mnie |
|
|
|
 |
romanik99
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
|
Wysłany: 15-03-2009, 12:16
|
|
|
znaczy ten problem się uwidocznił z 2 miesiące temu auto ma już zrobione 120 000 na gazie przy 90 000 wymieniony parownik, filtry wymieniane okresowo samochód serwisowany , takze moze faktycznie to tylko kwestia regulacji |
|
|
|
 |
|
|