|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Felgi |
Autor |
Wiadomość |
mrucelina
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 D GLX 92
|
Wysłany: 20-03-2009, 10:09 Felgi
|
|
|
Witam
Posiadam felgi 5-J x 13 46 mm z oponami 175/70 R13,chcę je zamienić na alufelgi 4.5 J x 13 H 2,czy będą pasowały? Z tego co wiem to są one węższe i nie wiem czy opony podejdą do nich i czy będzie to miało istotny wpływ na bezpieczeństwo jazdy.Proszę o podpowiedz.
Pozdrawiam
Lancer 1.8 D GLX 92 r. |
_________________ mrucelina |
|
|
|
 |
michal_g84
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GDI 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lis 2006 Posty: 76 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 27-03-2009, 19:08
|
|
|
zmieścić to się zmieszczą ale nie bedą idealnie pasowały gdyż do tego rozmiaru opony felga 4,5J jest za wąska i opona będzie się nierównomiernie ścierała a poza tym moze nie przylegać całą powierzchnią do jezdni (efekt podobny jak przy zbyt mocno napompowanych oponach) |
_________________ Carisma 1.8 GDI 98r.
Lancer 4G13 C61A 91r. LPG - SPRZEDANY! |
|
|
|
 |
mrucelina
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 D GLX 92
|
Wysłany: 02-04-2009, 17:22
|
|
|
michal_g84 napisał/a: | zmieścić to się zmieszczą ale nie bedą idealnie pasowały gdyż do tego rozmiaru opony felga 4,5J jest za wąska i opona będzie się nierównomiernie ścierała a poza tym moze nie przylegać całą powierzchnią do jezdni (efekt podobny jak przy zbyt mocno napompowanych oponach) |
Dziękuję za podpowiedz,ostatecznie dałem sobie spokój ,poszukam takich co pasują. |
_________________ mrucelina |
|
|
|
 |
|
|