Przesunięty przez: Matejko 10-04-2006, 13:15 |
Antena |
Autor |
Wiadomość |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2005, 16:46 Antena
|
|
|
Panowie mam uwalony kabel od anteny poniewaz kupilem juz z ta wada i powiedzcie mi gdzie jest sruba zeby przykrecic kabel do anteny i ktoredy go puscic zeby nie rozbierac deski |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 25-11-2005, 07:05
|
|
|
Qrcze nie do końca wiem o jaką srube chodzi...ale ja Carismy nie mam ,
Prosta rada... nowy kabelek, dobrac sie do miejsca gdzie zamontowana jest antena, do samej antemy jest przykręcany kabelek (najczęściej M6 śrubka) -
a kabelek puścić poprostu z głową...
- żeby nie było go widać
- zabezbieczony z dala od wszystkich ruchomych elementów
- utwierdzać go co jakis kawałek np: za pomocą opasek samozasiskowych (trytytkami)
- przy samym radiu (komorze montarzowej) zrobic mały naddatek na długości taki aby pozwalał swodne wysunięcie radia wraz z kabelkiem antenowym...
aaaa - prawie bym zapomniał - pod żadnym pozorem naddatku długości nie zwijaj w krążek - gdzies pod konsolą - cewka te sprawy,stracisz moc sygnału... lepiej gdzies go pozawijać równolegle...
Wydaje mi sie że to żaden problem ani sztuka...
CHCIEĆ TO MÓC!!!
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2005, 08:48
|
|
|
zalezy gdzie masz natene czy w slupku czy w karoserii z tylu.
jesli z tylu to problemu nie ma z dojsciem do kabla i go pozniej poszczeniem.
jesli masz w slupku to musisz rozebrac ten slupek (jest na zatrzaski) i rowniez dobrac sie do kabla.
carisma nie jest zbyt zabudowana wiec z poszczeniem kabla nie bedziesz mial problemow, jesli gdzies nie "wsadzisz" rak to uzyj twardego druta do ktorego przyklejasz kabel i przeciagasz gdzie trzeba.
z kablem antenowym trzeba uwazac aby sie gdzies nie przetarl i nie lapal masy bo bedziesz mial gwizdy podczas odsluchu.
co za sroba, nie mam pojecia |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2005, 08:57
|
|
|
ch... ze sruba czeka wiec mnie rozbieranie slupkam
dzieki panowie |
|
|
|
 |
Lipek
Forumowicz Lipek

Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 19-02-2009, 10:58
|
|
|
Witam, czy ktos moze posiada fotke jak sa podlaczone kable do anteny dachowej w carismie po lifcie? Wymontowalem zestaw glosnomowiacy ktory byl podlaczony pod ta antene i mam teraz problem poniewaz nie wiem jak antena byla podlaczona w oryginale, wystajaca kostka z nij jest podlaczona, pozostal jednak jeszcze 1 czarny kabel z wkrecana koncowka pod ktory byl podlaczony zestaw... |
_________________ Moje GDI: http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#428414 |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 22-02-2009, 09:49
|
|
|
Lipek, demontowałeś antenę dachową czy tylko masz te kostkę w kokpicie ?
Ja od dłuższego czasu przymierzam się do wymiany tej dachowej ale nie wiem czy nie trzeba dużo rozbierać i czy dam rade ? |
|
|
|
 |
Lipek
Forumowicz Lipek

Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 22-02-2009, 18:09
|
|
|
Nie demontowalem jeszcze anteny ze wzgledu na pogode-podobno jest to bardzo proste, wystarczy odkrecic 1 glowna srube od wewnetrznej strony-po zdjeciu listwy z zatrzaskow nad tylnia szyba nalezy odgiac delikatnie podsufitke i widac wszystkie "bebechy"-trwa to ok 2minut Moja natena jest podlaczona pod biala kostke oraz czarny kabel, wystaje jeszcze kabel do zestawu glosnomowiacego. Niby wszystko jest ok, ale radio slabo odbiera od strony radia wszystko jest podlaczone prawidlowo Poczekam az sie ociepli i bede sie bawic |
_________________ Moje GDI: http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#428414 |
|
|
|
 |
|