|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zezłomowanie samochodu oraz "angliki" |
Autor |
Wiadomość |
pawliku
Forumowicz Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-03-2009, 16:44 zezłomowanie samochodu oraz "angliki"
|
|
|
Mam dwa pytanka
1. Słyszałem że od nowego roku (2009) nie wolno w polsce rejestrować samochodów z Anglii (nawet jak się je przerobi na Europę) Powiedzccie mi ile w tym jest prawdy bo spieram się ze znajomym że wolno rejestrować a on uparcie twierdzi że nie
2. Czy ktoś z was słyszał o takim przepisie co ma wejść w Polsce o złomowaniu pojazdów tzn. że jak ktoś zezłomuje to dostanie tam ok 1000€ czy tam zł ale ale musisz wtedy kupić auto z salonu żeby dostać tą kasę. możecie mi coś na ten temat powiedzieć? Bo moja siorka gdzieś o tym przeczytała i chce zezłomować auto |
_________________ Mitsubishi Colt C58A GTi 1990r ---- Był
Mitsubishi Lancer C66A 1992r ---- Jest i będzie
Mitsubishi Lancer C62A 1991r ---- Dawca
Mitsubishi Colt CJ1A 1998r ---- Nowy nabytek z Klimą
Mitsubishi Mirage 1,5 1992r ---- Kolejny nowy nabytek |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 17-03-2009, 18:20
|
|
|
Ad.2. Na razie to tylko plotki. Coś ci nasi politycy muszą gadać. Przepis zdaje się działa w Niemczech i Słowacji. Do tego dochodzi wysoki kurs EUR/PLN i podobno Niemcy na potęgę kupują w polskich salonach.
Ad.1. Weźcie do ręki przepisy, przeczytajcie wspólnie, ewentualnie wybierzcie się z kolegą do najbliższej stacji diagnostycznej. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
pawliku
Forumowicz Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
|
Wysłany: 17-03-2009, 18:32