Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pekniete lusterko na mrozie
Autor Wiadomość
witpry 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Kombi 2007 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-11-2008, 14:54   Pekniete lusterko na mrozie

Witam
W niedziele byl mroz rzedu -5 stopni, wlaczylem podgrzewanie szyby tylnej i lusterek i odsniezylem auto. Wyjezdzajac z domu cofalem na lusterka i wszysko bylo OK po paru kilometrach spojrzalem w lustro lewe i zobaczylem ze jest pekniete z gory na dol.
Nie dotykalem go przy odsniezaniu wiec na 100 proc peklo od naprezen przy podgrzewaniu.
Czy ktos mial taka przygode? Obawiam sie ze ASO mi nie uwierzy.
Dotakowo w okolicy prawego przedniego kola mam na dziurach stukanie jakby sprezyny (taki rezonans) co to moze byc?
Lancer Kombi 1,6 Invite 2007 rok 10000 km przebiegu
silnik 1584 cm, 4G18

sajmon84 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 1.3 98r
Wysłany: 13-01-2009, 16:43   

witpry napisał/a:
W niedziele byl mroz rzedu -5 stopni, wlaczylem podgrzewanie szyby tylnej i lusterek i odsniezylem auto. Wyjezdzajac z domu cofalem na lusterka i wszysko bylo OK po paru kilometrach spojrzalem w lustro lewe i zobaczylem ze jest pekniete z gory na dol.

Właśnie spotkało mnie to samo tyle, że ja nie mam podgrzewanych lusterek.
W dzień temperatura była powyżej O stopni i śnieg zaczął się topić, w nocy spadła do -7 i jak rano przyszedłem to miałem pęknięte lusterko z góry na dół :-X

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2009, 16:11   

witpry - carpoint robi zestawy naprawcze do pękniętych lusterek . Nie wiem jaki jest efekt , ale jeśli nie masz jeszcze naprawionego może warto spróbować ?
carpoint

conrad 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 06' 4G18
Wysłany: 14-02-2009, 12:56   

koszt nowego wkładu lusterka (samo szkło) w ASO to około 250 zł, koszt montażu wkładu (pięć minut roboty) to 20 zł, również w ASO.

Odpowiedz do tematu