|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Carisma 1,6 czasami nie chce zapalić |
Autor |
Wiadomość |
mitsun77
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-12-2009, 14:56 Mitsubishi Carisma 1,6 czasami nie chce zapalić
|
|
|
Witam
Od pewnego czasu mam problem z samochodem mitsubishi carisma 1,6 96r.
Samochod czasami nie chce zapalic. Nie ma reguły czy jest rozgrzany silnik czy nie, choc czesciej nie pali jak stoi n po nocy, ale zdarzaly sie tez sytuacje ze zapalal normalnie, szedlem do sklepu, wracam i nie chcial zapalic.
Dodam jeszcze ze ostatnio zapala mi sie kontrolka sygnalizujaca blad silnika.
Powinna ona gasnac jak sie zapala silnik, czasami zdarzalo mi sie ze nie chciala zgasnac a czasami po prostu zapala sie w trakcie jazdy.
Bylem na komputerze, raz powiedziano mi ze to immobilajzer a raz ze nierowno pracuje silnik bo swiece sa zuzyte. Wymienilem 4 swiece, dalej jest to samo.
Dodam jeszcze ze jest problem z obrotami. Jak samochod stoi po nocy nie odpalony to po zapaleniu trzyma wysokie obroty: 2-2,5 tys i po rozgrzaniu sie silnika ok 5 km jazdy obroty silnika spadaja i silnik pracuje juz normalnie.
Ktos wie co moze byc przyczyna ? Mial cos takiego lub zna dobrego mechanika w Łodzi ?
Dzieki z gory za pomoc |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 02-12-2009, 15:58
|
|
|
na forum nie raz było pisane przejrzyj posty |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 598 Skąd: Szczecin/Manchester
|
Wysłany: 02-12-2009, 20:54
|
|
|
Kontrolka z symbolem silnika powinna zgasnąć jeszcze przed zapaleniem silnika, wystarczy troche poczekać. Jesli zgasnie to odpalisz, jak nie to nie odpalisz.
a wówczas robisz to co napisane jest pod tym linkiem:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981
Po tym możesz nas oczarować wynikami z podanego postu.
Odrobine własnej inicjatywy. Nie jesteśmy kołem wróżek i z fusów ani magicznej kuli tego nie da rady odczytać. |
|
 |
|
|