|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Warczy przy przyspieszaniu i zwalnianiu. |
Autor |
Wiadomość |
pawel253
Forumowicz $winka Justynka
Auto: GALANT 2,5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2019, 20:26 Warczy przy przyspieszaniu i zwalnianiu.
|
|
|
Witam. Ostatnio zauważyłem, że dziwnie warczy, szczególnie słychać przy powolnym dodawaniu gazu i gdy zaczyna zwalniać. Drży przy dodawaniu gazu i skrzynia głośno chodzi. Jak dodaje gazu na 2 biegu, mam wrażenie, że pedał gazu trzęsie się na boki. W zawieszeniu wszystko ok, wg mechanika. Stwierdził, ze to coś z układem napędowym, ale nie wydaje się mu, że to silnik, bo dobrze przyspiesza. Lewe koło strasznie trzaska na dziurach, czuć jakby się coś odbijało. dołączam film https://www.youtube.com/w...c2X6RoGCY&t=52s |
|
|
|
 |
-Fenek-
Forumowicz

Auto: Galant EA5A 6A13 2001r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2019, 22:41
|
|
|
pawel253 napisał/a: | Stwierdził, ze to coś z układem napędowym, ale nie wydaje się mu, że to silnik, bo dobrze przyspiesza. |
Chciałbym, żeby dobre przyspieszanie było odpowiednim wyznacznikiem stanu silnika, niestety takim nie jest
Możliwe, że coś z przegubami, możliwe, że coś ze skrzynią biegów, ciężko niestety stwierdzić na odległość.
Jeśli coś trzaska w lewym kole a według mechanika wszystko jest "OK" z zawieszeniem oraz silnik jest "OK" bo dobrze przyspiesza, to osobiście zacząłbym od zmiany mechanika. |
_________________ Moje jeździdełko =)
 |
|
|
|
 |
|
|