|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Elektryczne szyby i abs |
Autor |
Wiadomość |
sławomaniak
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-02-2009, 20:26 [Cari 1.9DI-D] Elektryczne szyby i abs
|
|
|
Witajcie mam problem przedwczoraj przestał mi działać przycisk otwierania szyby kierowcy na panelu kierowcy , wczoraj przestały działać wszystkie przyciski na wyżej wymienionym panelu(zamieniałem panel od innej działającej carismy i też nic) i podświetlenie przycisku przestało działać, niewiem czy to zbieg okoliczności czy ma to związek z tym panelem bo w tym samym czasie zaczęła się palić kontrolka abs podczas jazdy. |
|
|
|
 |
Arnold
Mitsumaniak Arnold

Auto: CARISMA 1,9 DI-D
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Sty 2009 Posty: 339 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 24-02-2009, 20:39
|
|
|
Witaj.
Na początek zerknąłbym na bezpieczniki. |
_________________ "Zero kompromisu w walce ze złem" |
|
|
|
 |
sławomaniak
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DID
|
Wysłany: 24-02-2009, 20:46
|
|
|
Obydwa bezpieczniki od absu i szyb znajdujące się w komorze silnika są dobre |
|
|
|
 |
Lothar [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 10:33
|
|
|
Ładowanie jest poprawne? Sprawdź napięcie na klemach podczas pracy silnika.
Nie wiem wprawdzie jak typowo jest w carismach, ale w niektórych autach kontrolka absu okazuje się skutecznym wskaźnikiem słabego ładowania Napięcie jest za niskie, to abs zapala się od razu, zanim jeszcze kontrolka braku ładowania się zaświeci. Podobny przypadek jak Twój miałem ostatnio w eclipsie. Wywaliło mi kontrolkę absu i przestały działać niektóre układy (el. szyby też). Przyczyną był padnięty alternator. |
|
|
|
 |
|
|