Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
galant 1.8 90 rok, jaka njlepiej kupic tube by dobrze gralo
Autor Wiadomość
guzer 
Forumowicz

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2009, 17:36   Gdzie najlepiej rozmieścic glosniki ewentualnie tube

Witam

kupilem galancika jakis czas temu i w sumie jest podobny temat odnosnie naglosnienia, ale zalozylem ten (wkoncu to forum). am pytanie gdzie najlepiej rozmieścic glosniki w tym aucie? Myslalem o przodzie w tapicerce tam gdzie sa miejsca + twetery oraz z tylu w pulce jakies 2 i w bagazniku tuba. Mam glosniki hertza 130 mm oraz twetery do tego, do przodu mi nie wejda wiec mysle ze dam je do tylu, bo dośc dobrze graja

pozdrawiam

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 30-01-2009, 19:18   

Poczytaj poprzednie wpisy w tym dziale. Sądzę, że przeglądałeś już wątek o nagłośnieniu Galanta przez Wook@sH'a.

Makos 
Mitsumaniak
Panzermeister

Auto: Renault Megane Classic '97
Wysłany: 30-01-2009, 20:31   

Jeżeli chcesz w fabryczne otwory to nic nowego nie stworzysz poza 10cm w podszybie z przodu i chyba 16cm w tylną półkę ("chyba" dlatego, że u mnie poprzedni właściciel pozostawił po sobie w półce otwory 6"x9" więc nie wiem dokładnie co tam było wcześniej). Mowa oczywiście o sedanie, w hb półka jest miękka więc można w niej rzeźbić do woli :D Tweetery jak najbardziej, na pewno jest to lepsze rozwiązanie niż system 2- czy 3-drożny zintegrowany. A tuba moim zdaniem tylko do hb, w sedanie nie będzie efektu. Nie wiem jaką wersję posiadasz :wink: Ja osobiście mam z przodu głośniki Pioneer TS-G1003i (no właśnie zintegrowane :? ), z tyłu zaś gra Magnat Ultra 6900. Szału nie ma ale gra przyzwoicie. :)

Mitsubishi Galant E32A - sprzedany
Nissan 100NX B13 - sprzedany
Renault Megane Classic - obecnie

guzer 
Forumowicz

Wysłany: 31-01-2009, 12:18   

posiadam sedan 1.8 16V 91 rok

guzer 
Forumowicz

Wysłany: 21-02-2009, 10:17   galant 1.8 90 rok, jaka njlepiej kupic tube by dobrze gralo

Witam

chce kupic skrzynie basowa 1000W mysle o jbl i wzmacniacz taki by dobrze to pociagnol. Autko to sedanik wiec ciezko jest uzyskac super bas

co polecacie

1grzecho 
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.9td 99r EXE
Wysłany: 21-02-2009, 18:46   

napisz ile masz kasy może coś doradzimy?

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 22-02-2009, 11:47   

Przede wszystkim zapomnij o napisie 1000W. Nie ma on nic wspólnego z realnymi parametrami tego głośnika. Jeżeli to produkt do 1000 zł to lipa marketingowa. Zazwyczaj gra kiepsko tylko wygląda dobrze. Nadaje się do łupanki albo do nabijania...klientów.
1. kolega wcześniej już zadał właściwe pytanie
2. rodzaj muzyki
3. przygotowanie auta

Napisz chociaż kilka słów na w/w 3 punkty. Zobaczymy czego oczekujesz.
P.S. Ten JBL zagra już z piecem 100W RMS ale bez przygotowania efekt będzie daleki od oczekiwanego. Z drugiej strony w innym aucie, w którym poczyniono pewne zabiegi...
P.S.2. Przeczytaj tematy związane z wyborem głosnika subniskotonowego, wzmacniacza, zabudowy w Galancie E3x. Wszystko jest, niczego nie usuwamy. Później poszukamy dalej.

guzer 
Forumowicz

Wysłany: 22-02-2009, 23:08   

muzyka elektroniczna,progresywna kasy chcialbym wydac okolo 500 zl

Odpowiedz do tematu