|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kontrolka ABS-dziwny przypadek |
Autor |
Wiadomość |
michael214
Nowy Forumowicz
Auto: Cari 1,6 16V '96
|
Wysłany: 07-03-2009, 16:10 Kontrolka ABS-dziwny przypadek
|
|
|
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem waszego forum jak i mojego miśka.
Mam dziwny problem. Mianowicie od czasu mycia podwozia samochodu świeci mi lampka od ABS'u Przypadek jest o tyle dziwny, że ABS działa. Próbowałem już diagnozować błąd, ale kontrolka ABS'u nie mruga po zwarciu 1 i 4 pinu złącza. Dodam, że CE mruga poprawnie(błąd wtrysków). Podejrzewam uszkodzony lewy czujnik przy kole przednim, ale nie wiem jak go sprawdzić. Proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 07-03-2009, 17:46 Re: Kontrolka ABS-dziwny przypadek
|
|
|
michael214 napisał/a: | kontrolka ABS'u nie mruga po zwarciu 1 i 4 pinu złącza. Dodam, że CE mruga poprawnie(błąd wtrysków). Podejrzewam uszkodzony lewy czujnik przy kole przednim, ale nie wiem jak go sprawdzić. |
W ASO na MUT-II |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 08-03-2009, 15:01
|
|
|
nie wiem ilu przewodowy jest w Carismach ABS i czy zwykły halotron czy jakiś układ indukcyjny ale jeśli jeden przewód (halotron) to możesz podnieść koło podłączyć się woltomierzem równolegle nie odłączając oczywiście czujnika i kręcąc kołem na włączonym zapłonie obserwować czy są jakieś impulsy. Powinno napięcie "skakać" od 0 d0 12 V. jeśli tak nie jest to uszkodzony czujnik lub coś nie łączy |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
|
|