|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Auto pokazowe |
Autor |
Wiadomość |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2008, 19:58 Auto pokazowe
|
|
|
Siema, słuchajcie jest ktoś chętny na taka akcję? klient płaci za sprzęt dobre pieniądze i tylko za materiały, robota moja ale też nie za free - jeden warunek - auto ma się pokazać na 4-5 imprezach w ciągu roku. |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 21:59
|
|
|
w sesnie ja place z sprzet i materialy, daje Ci auto zebys cos z tego zrobil i tez Ci place za to i jeszcze chcesz zebym uzyczal Ci auto kilka razy w roku? |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 22:05
|
|
|
Rado napisał/a: | w sesnie ja place z sprzet i materialy, daje Ci auto zebys cos z tego zrobil i tez Ci place za to i jeszcze chcesz zebym uzyczal Ci auto kilka razy w roku? |
Nie mi użyczał bo ja klientaów samochodami nie jeżdżę a co do mojej kasy to za darmo mogę zrobić swój samochód a nie cudzy, a chodzi o wypracowanie kompromisu na zasadzie zamiast płacić 10 zł zapłać 5 ale pokaż się gdzieś w ciągu roku - o tym mówię. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 17-03-2008, 22:08
|
|
|
A czy Ty bedziesz placil za reklame SWOJEJ roboty? |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 22:13
|
|
|
mkm napisał/a: | A czy Ty bedziesz placil za reklame SWOJEJ roboty? |
Czy wy czasem nie szukacie dziury w całym? wiecie odnoszę wrażenie że gadacie jak typowy polak gadać byle gadać - jak pies ogrodnika - sam nie zje i drugiemu nie dam. A odpowiadając na twoej pytanie - tak płacę za to robiąc to prawie za darmo.
Skoro płacisz za coś 10 zł a masz okazje zapłacić za to 5 zła ale wiąże się to z jakąś imprezą to co, uważasz że to nie uczciwe i nieopłacalne? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 17-03-2008, 22:22
|
|
|
Herdi napisał/a: | uważasz że to nie uczciwe i nieopłacalne? |
Absolutnie nie! Tylko moglbys napisac, ze robisz fachowe zabudowy audio, znasz sie na tym i nie zdzierasz z klienta, a zalezy Ci na reklamie wiec chcialbys zeby Twoje dzielo bylo prezentowane dla szerszej publicznosci. Jeszcze jakies fotki Twoich mozliwosci i wszystko ok. |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 22:27
|
|
|
mkm napisał/a: | Herdi napisał/a: | uważasz że to nie uczciwe i nieopłacalne? |
Absolutnie nie! Tylko moglbys napisac, ze robisz fachowe zabudowy audio, znasz sie na tym i nie zdzierasz z klienta, a zalezy Ci na reklamie wiec chcialbys zeby Twoje dzielo bylo prezentowane dla szerszej publicznosci. Jeszcze jakies fotki Twoich mozliwosci i wszystko ok. |
www.gae.pl/montaze.php nie wszystko jesta ale coś tam jest, pomyślałem o Was no bo mietkowisko tak |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-03-2008, 12:37
|
|
|
Zanim na dobre rozgorzeje dyskusja na ten temat chciałbym uprzedzić, że kolega Herdi pomija wszelkie argumenty związane ze swoim pomysłem. Prosiłbym jasno i klarownie napisać co, jak, gdzie, za ile i jakie są oczekiwania takiego klienta wobec auta oraz jego właściciela. To nie jest łowisko a Ty nie zarzucasz wędki na pierwszą lepszą rybkę.
Sam podchodziłem do tematu democara swego czasu więc proszę Cię o opisanie sprawy na spokojnie. |
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2008, 12:42
|
|
|
czyli co pomijam?? no bo nie bardzo rozumiem czego nie rozumiecie? tak jakoś wiesz niemiło zabrzmiało to ... łowisko !! bo ja wyciągnąłem rękę a czuje się jakbym chciał Was naciągnąć na nie wiadomo co .. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-03-2008, 00:42
|
|
|
Herdi napisał/a: | czyli co pomijam |
konkrety
Wysokość upustu na sprzęt
klasę zabudowy
itd
Wszelkiego typu detale.
Przedstaw ofertę - rozumiem, że i tak będzie modyfikowana pod konkretne auto ale niech potencjalni Klienci mają pogląd. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 07:00
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Herdi napisał/a: | czyli co pomijam |
konkrety
Wysokość upustu na sprzęt
klasę zabudowy
itd
Wszelkiego typu detale.
Przedstaw ofertę - rozumiem, że i tak będzie modyfikowana pod konkretne auto ale niech potencjalni Klienci mają pogląd. |
Nie da się tak bo doskonale wiecie że każde auto jest inne więc niby jak mam to skalkulować bez rozmowy z właścicielem - zastanawiacie się trochę !!?? |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 21-03-2008, 13:03
|
|
|
No cóż, jeżeli nie jesteś w stanie powiedzieć nic konkretnego a proponujesz to innym to może...tego nie rób. Dziękuję Adminowi Naczelnemu za zrozumienie sprawy.
Przejrzałem kilka razy ten temat i doszedłem do wniosku, że więcej czasu poświęcasz obronie swojego projektu przed naszymi pytaniami niż na jego prezentacji. Opisz po krótce co Ty planujesz wykonać (do czego ogranicza się Twoja rola w projekcie), jakiej klasy komponenty będą brane pod uwagę przy montażu, jak się przedstawia rola właściciela pojazdu w tym projekcie oraz jakie finansowe możliwości powinien zaakceptować. Napisz też jakiego auta szukasz. To raczej od tego zależy projekt, prawda? Duże, małe, pokazowe, zabudowa dyskretna o jakości hi-end, itd., itp... To jest Forum ogólnokrajowe (o ile nie ogólnoświatowe ) i nikt nie podejdzie do sprawy bez poznania szczegółów, no chyba że jest z Twojej okolicy i możecie się porozumieć bez potrzeby pisania na nim.
P.S. Bez urazy Herdi, nikt niczego nie blokuje, nie zraża, nie wprowadza zamieszania bez widocznej potrzeby. Zależy nam na obustronnej korzyści z korzystania z Forum i otrzymywania tą drogą pomocy. Dlatego taki nacisk kładzie Admin (ukłony mistrzu Hubercie ) na utrzymywanie każdego Topicu w "ryzach".
Rozpocząłeś od podania ogólnej teorii na temat Tobie znanego projektu. Teraz podziel się szczegółami z innymi uczestnikami Forum. Im więcej się dowiemy tym łatwiej będzie nam podjąc decyzję. Wierzę, że nie chciałbyś tracić czasu na bezowocne spotkania i rozmowy o zupełnie innych projektach.
Czekamy z niecierpliwością na garść informacji o tym projekcie. Pozdrawiam. |
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 21-03-2008, 13:14
|
|
|
Niestety muszę przyłączyć się do tego co napisał Serek, , ale nie dlatego, aby cokolwiek blokować czy kogokolwiek zniechęcać, lecz po prostu to co opisałeś Herdi, jest dla mnie bardzo niejasne i mało konkretne.
Mozę byłoby kilku chętnych, może nawet ja bo temat mnie zainteresował, ale .... o co w tym wszystkim chodzi????
Opisz jasno i klarownie z podaniem szczegółów ...
Herdi napisał/a: | Nie da się tak bo doskonale wiecie że każde auto jest inne |
skalkuluj to na jakimś przykładzie (przykładowe auto, sprzęt itd) lecz z podaniem szczegółów.
Piszesz
Cytat: | Skoro płacisz za coś 10 zł a masz okazje zapłacić za to 5 zł |
ok ...ale gdzie, jak i w którym momencie??? |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 21-03-2008, 13:37
|
|
|
pewnie to powtorze po kolegach , napisz Herdi jakies szersze informacje np.:
- chce zamontowac taki i taki sprzet, takie odwarzacze, subofery, wzmacniacze itp
- bedzie to wymagalo modyfikacji w samochodzie takiej i takiej
- jakie auto cie interesuje, jestes na forum Mitsu: Colt, Lancer, Carisam, Galant... jaki rocznik, moze kolor , stan techniczny
- ile mniej wiecej bedzia miala wartosc sprzetu i jaki upust dajesz, bo rozuiem ze po pokazach sprzet zostaje w aucie
- na ilu imprezach, gdzie i ile razy bedziesz wymagal uczestnictwa i kto bedzie placił, chocby za dojazd ??
to nie jest szukanie dziury w calym tylko pokazanie jasnosci układu (tak politycznie teraz zabrzmialo) |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 13:39
|
|
|
Chodzi o to że jak pisałem nie da się tak, bo auto może być zrobioną z dobra muzą co będzie kosztowało np. 5 zł i i z pełnymi multimediami co będzie kosztowało np. 15 zł dlatego nie jest możliwe powiedzenie Wam ile kasy musicie szykować - to chyba banalne i oczywiste nie . Każde auto jest inne i inne zmiany zostają ustalone z każdym jednym klientem prawda więc i praca w jednym samochodzie zajmuje 5 min a w innym 1 godz. mimo iż samochody mogą byc takie same - to chyba tez banalne i oczywiste. Co do upustów to chyba nie sądzicie że będe trzepał swój dovchód na walnym forum - ludzie na miłość boską. Rzuciłem propozycję tutaj gdyż sam mam mietka i uważałem że tak będzie miło, a w wszyscy oczekujecie chyba wszystkie za darmo - no bo dajecie samochód hehehe. Jak pisałem za darmo to własne auto.
Powtórzę raz jeszcze jeśli ktoś naprawdę myślał o zrobieniu czegoś w samochodzie i miał na to jakąś tam kwotę to ma najlepszą okazje na zrobienie za te pieniądze dużo więcej aniżeli by na to liczył - proste prawda i to właśnie pisałem w poprzednich postach i tylko o to mi chodziło a nie o bronienie swoich racji.
Jedno auto będzie ładnie grało a inne świeciło i łupało dlatego raz jeszcze mówię nie jestem w stanie podać kwot ani wizji projektu - bo jak napisze żę ktos musi wyłożyć 10.000,- a w zamian dostanie jedynie radio, system no i moooooże się zmieścimy z subwooferem to się zdecyduje? bo wtedy klocki pójdą z najwyższej półki? a jak powiem że za tą samą dychę to kupimy jedynie radio bo na więcej nie starczy to ktoś się zdecyduje?? Proszę cię - postaw się w mojej sytuacji - rzuciłem temat i liczyłem na odzew ludzi którzy coś tak czy owak planowali i wtedy by się doszło do porozumienia - ale jedno mogę Wam powiedzieć - nie planuje zrobienia Świecidełka miliona neonów itp festynu !!!! - ma grać no i moze kino z DTS'em ale to zależy od finansów co powtarzam raz jeszcze |
|
|
|
 |
|
|