|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CY2A 1.5] Zmieniał ktoś tarcze hamulcowe? |
Autor |
Wiadomość |
Cichy_WN
Mitsumaniak .:: NETOLIN ::.

Auto: Lancer X 1.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-03-2010, 10:45 [CY2A 1.5] Zmieniał ktoś tarcze hamulcowe?
|
|
|
Wygląda na to, że wjazd z miasta na zaśnieżony parking załatwił mi tarcze hamulcowe. Jeszcze tego nie potwierdziłem (czekam na wymianę opon na letnie) ale na 95% tarcze poszły sobie w balet.
Czy opłaca się tarcze przetaczać, czy tylko wymiana? Słyszałem w ASO MITCAR, że stosują zamienniki za nie duże pieniądze. Czy wiecie jakie to są tarcze i czy dużo gorsze/inne/lepsze od oryginałów?
Jaki może być koszt wymiany na oryginały? |
_________________ Jadę, jadę, trasą lecę..
 |
Ostatnio zmieniony przez mkm 07-03-2010, 13:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 07-03-2010, 13:36
|
|
|
Ten temat:
http://forum.mitsumaniaki...t=33610&start=0
Pytanie też czemu nie jest w technicznym?
A podsumowując to znajdziesz coś od ATE, Brembo (ale z niskiej serii nie za dobre), z USA EBC do wyboru w 3 wersjach. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 07-03-2010, 13:40
|
|
|
Juz jest |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 10-03-2010, 08:08
|
|
|
Cichy_WN napisał/a: | Czy wiecie jakie to są tarcze i czy dużo gorsze/inne/lepsze od oryginałów? | Nie wiem jak w Lancerach, ale Outkach zamienniki sprawują się lepiej niż ori i kosztują połowę ceny. Ja na razie wymieniłem tylko klocki na TRW i do buczących i słabo hamujących ori nie spieszno mi wracać. Za ok. 20kkm czeka mnie wymiana tarcz i ori są już na straconej pozycji. Hamulce to bezpieczeństwo, nie ma co oszczędzać. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
|
|