|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ponownie głośniki w cari |
Autor |
Wiadomość |
lppbgn
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-03-2009, 11:21 ponownie głośniki w cari
|
|
|
Witam
Mam kilka pytań dot. głośników. Wiem, że temat ciągle się przewija, ale jakoś nie mogłem znaleźć tego co mnie interesuje, więc proszę o wyrozumiałość i pomoc...
Cari jest z 98 roku, w sedanie, całe audio jest w oryginale, ale już mam ochotę coś zacząć zmieniać, tymbardziej, że będę tym autem jeździł długo
Narazie mam na ten cel 500 zł i stary odtwarzacz JVS, z którego nie chcę rezygnować, bo wg mnie gra całkiem dobrze. Myślałem o drzwiach przednich i systemie odseparowanym. Zdjąłem tapicerkę drzwi, mam tam jakieś miejsce na głośniki, które jest bardziej kwadratowe, nieco zaokrąglone i w najszerszym miejscu ma 16 cm. Poza tym nie wiem jakiej grubości mają być dystanse, czy głośnik mam przytwierdzić do dystansów pod tapicerką czy do dystansu ale na tapicerkę. Oczywiście drzwi wygłuszę. Druga sprawa to twitery. Na forum radzą w słupki, ale nie wiem, czy chcę się w to bawić, więc czy wystarczy jak zamontuję je w oryginalne miejsce głośników przednich?? Czy tam jakoś muszę to wygłuszać lub to miejsce jakoś odpowiednio przygotować?? Poza tym jaki wzmacniacz i czy jest on konieczny? Gdzie się go montuje?? Czy ewentualnie pociągnie mi to tył?? Chociaż pewnie w tej cenie tył to bez szans... |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 20-03-2009, 11:35
|
|
|
a po co Ci tył?
zostań tylko przy systemie przednim. I miejsce po fabrycznych 10" w desce nie pasuje na tweetery nic a nic. Zamontuj je sobie jakoś przy słupkach pod przednią szybą. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|
|