Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A] Który kabel do anteny???
Autor Wiadomość
bloke82 
Nowy Forumowicz
bloke82

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v6 2002
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-03-2009, 22:28   [EA2A] Który kabel do anteny???

Czy możecie mi powiedzieć jak podpiąc antenę elektryczną do radia? Gdzieś na forum wyczałem, że trzeba połączyć kabel niebieski z radia z różowym. No i tak zrobiłem i nic :?

u157 
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Wysłany: 06-03-2009, 23:09   

Jeśli mowa o antenie automatycznej, to powinna mieć osobne zasilanie, czyli podłączony + i - a niebieski kabelek z radia to tylko sygnał czy radio jest włączone czy wyłączone.

bloke82 
Nowy Forumowicz
bloke82

Wysłany: 10-03-2009, 18:12   

No niby tak. Tylko który to "+" a który "-" ? Obciąłem starą kostkę i podłaczyłem radio, zostało mi parę wolnych kabli i nie wiem od czego one są, bo do anteny dochodzą całkiem inne kolorki niż te co zostały. MA ktoś może schemat jak podłączyć radio żeby wszystko grało. Nie wiem też czy żółty i czerwony z radia połączyć razem i do czerwonego z auta, czy jakoś inaczej. Do fabrycznego radia był też podłączony biało-czarny kabel, był osobno, a nie w kostce. Do czego on jest? Proszę pomóżcie!!!

u157 
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Wysłany: 10-03-2009, 20:49   

Schemat elektryczny znajdziesz na stronie z instrukcjami, na elektrodzie widziałem rozrysowane kostki z opisami. To czy łączyć kabel czerwony z żółtym, zależy od tego jak ma działać radio, czy uruchamiać się po przekręceniu kluczyka w stacyjce (osobne podłączenie przewodów) czy niezależnie od stacyjki ( przewody razem ).

bloke82 
Nowy Forumowicz
bloke82

Wysłany: 11-03-2009, 16:26   

Ok znalazłem w końcu metodą prób i błędów. Otóż okazuje się, iż trzeba podłączyć kabel niebieski z radia z kablem różowym i niebieskim w aucie i antenka się wysuwa i wsuwa :P !!! W moim przypadku to działa.

Odpowiedz do tematu