Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radioodtwarzacz - bluetooth - zestaw głośnomówiący
Autor Wiadomość
mmaciek 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1,6 2004 kombi CS0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2015, 15:45   Radioodtwarzacz - bluetooth - zestaw głośnomówiący

Cześć.

Zastanawiam się nad założeniem radia z funkcją bluetooth i wbudowanym zestawem głośnomówiącym. Ma ktoś takie? Korzysta z powodzeniem? Wiem, że są generalnie dwie opcje - mikrofon wbudowany i taki na kabelku. Szczerze nei chce mi się rozbierać deski aby kabelek poprowadzić nad przedni słupek, ale czy mikrofon wbudowany wystarcza? W końcu w CS0 radio jest dość wysoko...

Podzielcie się proszę doświadczeniami.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 25-01-2015, 23:40   

Ja miałem do radia podłączoną nawigację Tom-Toma z BT i jak ktoś dzwonił to automatycznie ściszało radio i rozmawiało się przez mikrofon w Tom-Tomie a słuchało przez głośniki od radia. Sms-y i numery dzwoniących wyświetlały się na ekranie nawigacji.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 26-01-2015, 00:07   

Mam Pioneera z zestawem i zewnętrznym mikrofonem i działa to bardzo fajnie. Po połączeniu się z telefonem w menu radia mam dostęp do książki telefonicznej jak i do połączeń. Mikrofon jest przy słupku przy głowie więc dobrze mnie słychać.

mmaciek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-01-2015, 21:21   

Dzięki Panowie za odpowiedzi, ale póki co myślę o radiu z wbudowanym mikrofonem. Korzystam z nawigacji w telefonie (na moje potrzeby wystarcza), a tego zewnętrznego mikrofonu organicznie mi się nie chce ciągnąć na słupek ;)

A swoją drogą plecho1 jaki to dokładnie model Twojego radia?

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-01-2015, 21:29   

Pioneer MVH-X560BT
Wybrałem właśnie to bo jako jedno z nielicznych ma USB wyprowadzone z tyłu na przewodzie i w razie podpięcia pamięci USB nic nie sterczy z panela.
Ostatnio zmieniony przez plecho1 26-01-2015, 23:27, w całości zmieniany 1 raz  

kgebczyk 
Forumowicz

Auto: Inny
Wysłany: 26-01-2015, 22:59   

Ja mam Sony MEX-BT4100U. Polecam, działa bardzo sprawnie.
mmaciek, nie wiem na ile silne jest Twoje lenistwo (bez urazy :lol: ) ale ściągnięcie słupka jest w gruncie rzeczy sprawą trywialną. Wystarczy odrobina siły.

cefaloid 
Forumowicz

Auto: 1.6
Wysłany: 27-01-2015, 01:17   

JVC KD-X50BT ale to już staroć chyba nie do kupienia bo dawno to było - Założyłem je bo można w nim było ustawić sobie swój własny kolor podświetlenia 'wszystkiego' a bardzo nie chciałem mieć cepelii typu zielone przyciski i fioletowy wyświetlacz. Ale widzę że Sony / Pioneer też tak mają.

Samo radio bez zarzutów - nie ma CD ale mi na nim nie zależało a zależało na niższej cenie z racji braku CD. Odbieranie połączeń bezcenne :)

Mikrofon jest tu niestety lub stety (co kto lubi) na kabelku ale nie trzeba rozbierać deski ani słupka by go przepuścić:
- od wnęki radia do kolumny kierownicy idzie sięgnąć ręką
- potem masz dobry dostęp 'od spodu'
- a do słupka wcisnąłęm odginając lekko plastik, jest tam wolna przestrzeń i kabelek łatwo wskakuje, w ogóle go nie zdejmowałem
- i klips dałem obok czujnika ultradżwiękowego

mmaciek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-01-2015, 07:43   

Dzięki za modele. Szybkie spojrzenie w internet i wszystkie są jeszcze do kupienia.
kgebczykLenistwo me na poziomie średniej krajowej :-) a poważnie, to byłem przekonany, że trzebaby posciagac plastiki deski rozdzielczej, ale skoro sprowadza się do to w gruncie rzeczy do ściągnięcia słupka, to zmienia postać rzeczy. Tyle tylko, że na moim słupku jest oznaczenie "srs", wiec czy z tytułu obecnośći poduszek mogę bezpiecznie ściągać /odginac plastik słupka? No i w ogóle czy kabelek w tej okolicy to dobry pomysł?

Cytat:
- i klips dałem obok czujnika ultradżwiękowego
a co to?

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-01-2015, 08:16   

Klips to mocowanie mikrofonu. Słupka nie musisz rozbierać, przewód mikrofonu raczej można wcisnąć w szczelinę bez demontażu. Moje radyjko jest dość świeże, kupowałem je około roku temu to było w sumie u nas nowością. Kabel USB przeciągnąłem do schowka także bez rozbierania czegokolwiek przez wnękę od radia.

mmaciek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-01-2015, 09:45   

Klips jak klips, chodziło mi o ten "czujnik ultradźwiękowy" :-)

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-01-2015, 10:01   

Czujnik ruchu od alarmu.

Odpowiedz do tematu