[Cari 1.9TD] strasznie głośno chodzi i na zimnym i na rozgrz |
Autor |
Wiadomość |
sticz25
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-03-2009, 22:11 [Cari 1.9TD] strasznie głośno chodzi i na zimnym i na rozgrz
|
|
|
Witam moja cari.. strasznie głośno chodzi i na zimnym i na rozgrzanym silnku jakie mogą być tego powody???- tłumiki są ok |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 29-03-2009, 22:47
|
|
|
-złe luzy zaworowe lub
-padniety zawór korekcji wtrysku
-żle założony rozrząd
na tą chwile tyle przychodzi mi do głowy, może jeszcze ktos dorzuci |
|
|
|
 |
sticz25
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-03-2009, 23:03 no właśnie ostatnio zmieniałem rozrząd
|
|
|
no właśnie ostatnio zmieniałem rozrząd może powinienem zmienić także mechanika czhttp://forum.mitsumania...es/badgrin.gify ktoś może mi polecić dobrego który by to sprawdził ??? |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 30-03-2009, 01:36
|
|
|
może trzeba ustawić pompe |
|
|
|
 |
kkriss
Mitsumaniak

Auto: Toyota Prius
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 402 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 30-03-2009, 13:32
|
|
|
1. Napisz co to za mechanik, który oddaje auto w gorszym stanie niż przed wymianą rozrządu?
2. Czy auto głośno chodzi niezależnie od obrotów?
Co do mechaników to przeczytaj na forum regionalnym - polecani mechanicy.
Ja sam wymieniałem w Evolution Service i jest ok - choć ten serwis ma różne opinie, polecany także jest AutoTW i jeszcze jeden zakład na Cyprysowej.
Przynajmniej ja te 3 pamiętam, tam byłem i mam dobre opinie o wszystkich 3 - cenowo wszyscy bardzo podobni. |
_________________ Było: Lancer 1.5 92r., Carisma 2000r. [1.8 GDI ASB]., Galant 2.5 ASB 99r. kombi |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 30-03-2009, 15:33
|
|
|
co do wymiany rozrządu w 1.9 td to nieraz nie ma oznaczników na pompie wtryskowej ja tak miałem musiałem sam sobie zaznaczyć i zablokować. Jeżeli tego mechanik nie zrobił to mógł przestawić pompę i wtedy silniczek może źle pracować. w 1.9 TD były 2 rodzaje pasków rozrządu nie wiem czym się różniły ale sprzedawca który mi sprzedawał chciał numer silnika bo miał taki przypadek że klient kupił nie taki co trzeba i też miał problem z silnikiem.
Spytaj się mechanika czy założył odpowiedni pasek do twojego silnika i czy ustawił pompę poprawnie. Jeżeli zapomniał pompie a masz oznaczenia to da się to sprawdzić trzeba tylko odkręcić osłonę paska z pompy i z osłony wałka rozrządu w głowicy zdjąć małą zaślepkę i sprawdzić czy znaczniki się pokrywają |
|
|
|
 |
sticz25
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-03-2009, 00:24
|
|
|
Ok sprawdze te znaczniki , auto głosno chodzi niezależnie od obrotów mam dwa mitsubishi oba w 1.9TD i jest porównanie bo jeden chodzi jak traktor ursus a drugi cichutko. Byłem dziś u tego mechanika i pytam go czemu tak głośno chodzi a on mi na to że pewnie olej w skrzyni trzeba wymienić co wy na to ??? |
|
|
|
 |
komuso
Nowy Forumowicz Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8GDI
|
Wysłany: 31-03-2009, 19:00
|
|
|
Olej to może on sobie wymienić. Jeśli po wymianie rozrządu silnik chodzi jak z ursusa to masz źle założony pasek. Dokładnie to pewnie o jeden ząb. Nie ma co nawet szukać innego powodu. |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2009, 07:40
|
|
|
a Check Ci się nie zapala? |
|