Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
carisma 1.9td `98- auto nie pali-diagnoza immobilizer
Autor Wiadomość
b_kan
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2006, 15:39   carisma 1.9td `98- auto nie pali-diagnoza immobilizer

Auto rano nie odpaliło.
Mechanik stwierdził usterkę immobilaizera, która obszedł podpinając prąd bezpośrednio do pompy wtryskowej. Wydawało by się że wszystko gra bo auto odpala ale za to świeci się kontrolka silnika(raz świeci potem gaśnie itd) oraz brak grzania świec co powoduje ze mam problem z odpaleniem rano. Jak na złość dzis się zaświeciła i świece podgrzały.
Dodam, że podpięcie pod komputer pokazało 2 błędy
1) błąd czujnika prędkości (podobno jest przy skrzyni) i coś w tym jest bo wrzucając na luz gaśnie kontrolka silnika.

Mam wrażenie jakby komputer zwariował wszystkie objawy wystąpiły po usterce nigdy wcześniej tego nie miałem.
Trochę sie rozpisałem ale chacialem jasno przedstawić sprawę - jeśli ktoś jest mi wstanie coś podpowiedzieć to proszę o pomoc

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2006, 15:44   

Edytowałem Twój post bo pisząc zdanie 15 razy złozone masz pewnośc że nikt tego nie zrozumie.

Ja mam dwa pytania do Ciebie:
1. Jaki jest drugi błąd bo podałeś tylko jeden?
2. Czemu jeździsz po druciarzach którzy zamiast naprawić psują lub drutują?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

b_kan
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2006, 15:57   

szczerze to nie pamiętam 2 błędu (coś z kątem pochylenia ale zabij mnie nie pamiętam) a czemu do druciarzy bo nie mam w okolicy konkretnego fachowca od misków jeden nawet chciał mi ciąc osłone boschem

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 14-07-2006, 16:05   

Jak ja mam problem to dla samej diagnozy jadę do servisu mitsu , bo mi chociaż dość dokładnie znajdą błąd - poprzez podpięcie do kompa lub wałsne doświadczenie . A jak wiem co i jak to mogę się wtedy zdecydować na naprawę nawet u "druciarzy" jak porządnie i sumiennie umieją śrubki odkręcać a na diagnozie się zbytnio nie znają.

Mitsumaniaki QR-Code:

b_kan
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2006, 16:15   

U tego co chaciał mi ciąc osłone auto wystało sie 4 dni i zabrałem, holować 60km do serwisu raczej nie w dodatku kiedy musi się mięc auto na już (tonący brzytwy.......) auto jeżdzi ale z wadami a teraz kiedy ktoś grzebał nie bardzo kto inny chce się tego dotknąc a ja mam problem :evil:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2006, 16:36   

może serwis Renulata masz bliżej - silnik jest ichniej produkcji

b_kan
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2006, 17:03   

myślałem o tym ale wierzcie mi mamy w firmie renault trafic i ja im bym swojego auta nie dał serwis to to sie tylko nazywa

[ Dodano: 16-07-2006, 14:14 ]
Hubeeert dzwiniłem do gościa który mi podpinał kompa i obchodził immobilaizer
1 - błąd nr 18 vehicle speed input stuck low
2 - błąd nr 32 lever position over range
auto ciągle świruje- pomocy :(

Odpowiedz do tematu