|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 28-05-2009, 14:32 |
[2.5 TD] Twarde Amortyzatory |
Autor |
Wiadomość |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 13-03-2009, 11:57 [2.5 TD] Twarde Amortyzatory
|
|
|
Witam.
Wymieniłem amortyzatory na tylnej osi w moim Pajero II na gazowe Kayaba i stwierdzam, że są zdecydowanie za twarde. Wg opinii, które czytałem na forach Kayaba nie są zbyt twarde (Alko ponoć twardsze) ale na nierównościach wyraźnie czuć, że za twarde. Dla przyczepności auta to lepiej) ale przecież to nie auto sportowe, więc wolałbym miększe.
Całe szczęście, że przodu nie wymieniałem bo bym się załamał. Jakościowo są OK, ale nie polecam.
Czy macie jakieś doświadczenia? Jakie wybrać by nie były za twarde? |
Ostatnio zmieniony przez Gene 28-05-2009, 14:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 14-03-2009, 10:44
|
|
|
Po czym stwierdzasz, że są za twarde?. Kayaba to moim zdaniem dobry wybór do normalnie eksploatowanego samochodu. |
|
|
|
 |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 14-03-2009, 13:14
|
|
|
Twarde bo na poprzecznych nierównościach (poprzeczne rowki w asfalcie) tył nieprzyjemnie uderza (nie hałasuje tylko odbija nerki siedzącym z tyłu). |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 14-03-2009, 16:21
|
|
|
To ty kochany chyba sprężyny masz do wymiany jeszcze. Ja bym tam zainwestował jeszcze sześć stówek w sprężyny i dopiero kombinował. Jeśli nigdy ich jeszcze nie wymieniałeś to zaufaj, że już czas. Amor dociska koło do asfaltu i na komfort nerek pasażerów wpływu wielkiego nie ma, raczej na pływanie auta na drodze. Za to wielki wpływ mają właśnie sprężyny. |
|
|
|
 |
|
|