|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] podstawowe wymiany - co polecacie? |
Autor |
Wiadomość |
Ralf
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsu Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-10-2009, 14:52 [Cari 1.8] podstawowe wymiany - co polecacie?
|
|
|
Witam wszystkich i mam do Was pytanie dotyczące podstawowych wymian filtrów,oleju i świec tzn. kupiłem Carisme 1.8 GLX 16V - 1996 na wiosne i przed zimą (mimo zapewnień poprzedniego właściciela) chce powymieniac to i owo ale zapytac was o zdanie "co i jakie" :
tzn. jeżeli chodzi o filtry i świece to prosze o konkretne firmy i oznaczenia(jak macie) a jeżeli chodzi o olej to raczej wybiore Castrol tylko nie wiem czy syntetyk/mineralny i z jakimi parametrami?Jeżeli ktoś by miał czas i ochote na małą pomoc to prosze o e-mail : ralf.aneta@wp.pl - zdaje sobie sprawe że to nie pierwszy i ostatni taki temat i nie chce zaprzątac forum więc moderator może temat usunąc za kilka dni.Dzięki i pozdrawiam.Ralf(Zaborze) |
_________________ Ralf-Zaborze |
|
|
|
 |
lukaszpl
Mitsumaniak ..::Grim Reaper::..

Auto: Carisma GDI LX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-10-2009, 16:56
|
|
|
Świece czy filtry możesz sam zobaczyć w jakimś katalogu np InterCars ...
Olej to zależy ile autko ma przejechane, na pewno nie mineralny jak nie chcesz lać syntetyka to ewentualnie półsyntetyk. Ja mam w GDI Castrol EDGE chyba 5W30, oczywiście syntetyk przebieg 110kkm. |
_________________ Carisma GDI LX '98 125KM - srebrna strzała
Colt GLXi 1.6 16V '95 113KM - biały miś R.I.P.
 |
|
|
|
 |
|
|