Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Filtr oleju Filtron op575
Autor Wiadomość
Budrys 
Forumowicz

Auto: Astra H
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-03-2009, 20:11   Filtr oleju Filtron op575

Witam, dlaczego ten filtr jest zły i nie należy go stosować do GDI ? I czy ma możliwość obniżenia ciśnienia w układzie smarowania ? Jestem po wymianie wszystkich popychaczy i dalej wali coś w silniku przy górze.

jurekkraków 
Forumowicz

Auto: carisma 1,8 gdi 98
Wysłany: 15-03-2009, 13:54   Re: Filtr oleju Filtron op575

[quote="Budrys"]Witam, dlaczego ten filtr jest zły i nie należy go stosować do GDI ? I czy ma możliwość obniżenia ciśnienia w układzie smarowania ? Jestem po wymianie wszystkich popychaczy i dalej wali coś w silniku przy górze.[/quote

Ogólnie kolego jakość filtra oleju w silniku gdi jest bardzo ważną rzeczą.Ja w swojej przygodzie z cari gdi mam złe doświadczenie z filtronem.Po wymianie oleju i założeniu filtrona usłyszałem popychacze.Po przejściu na knechta problem ustał.Wydaje mi się że jest to spowodowane przepuszczalnością oleju a co za tym idzie ciśnienia w ukladzie olejowym.

Budrys 
Forumowicz

Wysłany: 15-03-2009, 17:00   

Mi okropnie klepie. A jestem po wymianie popychaczy, oczywiście nic to nie dało. Mam teraz założonego filtrona i poprzedni właściciel też na nim jeździł. Na pewno warto spróbować. A pamiętasz oznaczenie tego filtra ? ewentualnie oznaczenie filtra Manna ?

jurekkraków 
Forumowicz

Auto: carisma 1,8 gdi 98
Wysłany: 15-03-2009, 17:07   

Budrys napisał/a:
Mi okropnie klepie. A jestem po wymianie popychaczy, oczywiście nic to nie dało. Mam teraz założonego filtrona i poprzedni właściciel też na nim jeździł. Na pewno warto spróbować. A pamiętasz oznaczenie tego filtra ? ewentualnie oznaczenie filtra Manna ?

manna nie zakładałem a knecht to OC 196

Budrys 
Forumowicz

Wysłany: 15-03-2009, 17:56   

Dzięki

Odpowiedz do tematu