Filtr oleju Filtron op575 |
Autor |
Wiadomość |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-03-2009, 20:11 Filtr oleju Filtron op575
|
|
|
Witam, dlaczego ten filtr jest zły i nie należy go stosować do GDI ? I czy ma możliwość obniżenia ciśnienia w układzie smarowania ? Jestem po wymianie wszystkich popychaczy i dalej wali coś w silniku przy górze. |
|
|
|
 |
jurekkraków
Forumowicz
Auto: carisma 1,8 gdi 98
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Lis 2008 Posty: 97 Skąd: kraków
|
Wysłany: 15-03-2009, 13:54 Re: Filtr oleju Filtron op575
|
|
|
[quote="Budrys"]Witam, dlaczego ten filtr jest zły i nie należy go stosować do GDI ? I czy ma możliwość obniżenia ciśnienia w układzie smarowania ? Jestem po wymianie wszystkich popychaczy i dalej wali coś w silniku przy górze.[/quote
Ogólnie kolego jakość filtra oleju w silniku gdi jest bardzo ważną rzeczą.Ja w swojej przygodzie z cari gdi mam złe doświadczenie z filtronem.Po wymianie oleju i założeniu filtrona usłyszałem popychacze.Po przejściu na knechta problem ustał.Wydaje mi się że jest to spowodowane przepuszczalnością oleju a co za tym idzie ciśnienia w ukladzie olejowym. |
_________________ jurekkraków |
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

|
Wysłany: 15-03-2009, 17:00
|
|
|
Mi okropnie klepie. A jestem po wymianie popychaczy, oczywiście nic to nie dało. Mam teraz założonego filtrona i poprzedni właściciel też na nim jeździł. Na pewno warto spróbować. A pamiętasz oznaczenie tego filtra ? ewentualnie oznaczenie filtra Manna ? |
|
|
|
 |
jurekkraków
Forumowicz
Auto: carisma 1,8 gdi 98
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Lis 2008 Posty: 97 Skąd: kraków
|
Wysłany: 15-03-2009, 17:07
|
|
|
Budrys napisał/a: | Mi okropnie klepie. A jestem po wymianie popychaczy, oczywiście nic to nie dało. Mam teraz założonego filtrona i poprzedni właściciel też na nim jeździł. Na pewno warto spróbować. A pamiętasz oznaczenie tego filtra ? ewentualnie oznaczenie filtra Manna ? |
manna nie zakładałem a knecht to OC 196 |
_________________ jurekkraków |
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

|
Wysłany: 15-03-2009, 17:56