Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rockford Fosgate do Invite
Autor Wiadomość
Sholay
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2013, 18:50   Rockford Fosgate do Invite

Właśnie kupiłem sobie Lancera Invite Sedan, właściwie do pełni szczęścia brakuje mi w nim automatycznej skrzyni, czerwonej karoserii i kapuczinowej tapicerki oraz lepszego zestawu audio.
Realnie mogę dokupić jedynie audio, i właśnie (chyba) je znalazłem:
http://allegro.pl/mitsubi...3727184522.html
Czy to rzeczywiście oryginalne radio, ewentualnie czy wiecie jak to potwierdzić? I czy dobrze rozumiem, że kupuje toto, dokupuje kilka głośników i voila? Czy głośniki muszę kupić od razu, czy na standardowych też mogę trochę pociągnąć, a głośniki kupić po Gwiazdce?

&

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-11-2013, 19:40   

Napisz do Tokyo i podaj tą aukcję niech sprawdzi numery na etykiecie, bo to radio może pochodzić z amerykańca. Ja swoje kupiłem od kolesia na forum za 350 z Outlandera. http://allegro.pl/outland...3710581233.html tu masz akcję za 1/4 ceny i radio było w Lancerze. Resztę wydaj na piwo.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 20-11-2013, 20:29   

Zacytuję kolegę "tokyo"

"SYSTEM ROCKFORD W MITSUBISHI JEST TO OKRESLENIE SYSTEMU MUZYCZNEGO SKLADAJACEGO SIĘ NA GLOSIK WOOFER, WZMACNIACZ DSP KTÓRY STERUJE 6 GLOSNIKAMI ROCKFORD.

ŻADNE RADIO FABRYCZNE NIE MA NIC WSPOLNEGO Z SYSTEMEM ROCKFORD JEŻELI JEST OSOBNA JEDNOSTKA.

RADIA Z NAKLEJKAMI ROCKFORD (np. na allegro)TJ NABIJANIE LUDZI W tzw BUTELKE"

Sholay, Poczytaj w temacie i wszystkiego się dowiesz : http://forum.mitsumaniaki...ckford&start=75

Zobacz zdjęcia z instalacji systemu Rockford Fosgate do wersji INVITE - Zapraszam : http://www.fotosik.pl/u/tyku/album/1216944

Sholay
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2013, 22:06   

Dziękuję za odpowiedzi, sugerowany temat przeczytałem zwłaszcza wpisy Tyku i Tokyo :) Niestety jestem informatykohumanistą i wszystkich kwestii "elektroniczno-technicznych" nie zrozumiałem, więc założyłem nowy wątek na poziomie kompletnego laika.

O ile jednak dobrze rozumiem, to aby mieć system Rockford Fosgate w miejsce zwykłego potrzebuję:
- tej jednostki centralnej z podanej przez Was aukcji
- nowego okablowania, i
- inne głośników (właśnie - inne czy po prostu dodać dwa w tym subwoofer?)
- wytłumienie drzwi i bagażnika - dla pełnej frajdy?

Coś pominąłem?

A może - bo sam nie znalazłem na forum - jest ktoś kto to ogarnia i za odpowiednią opłatą się zrobi to za mnie dla mnie? Czy przypadkiem Tokyo nie świadczy takich usług (w sumie i tak do niego napiszę)?

&

sliwek2face 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 SB
Wysłany: 20-11-2013, 22:28   

Jak będziesz miał takie informacje to daj znać czy ktoś ogarnoł by temat montażu takich głośniczków

lurek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan'08 1.8
Wysłany: 21-11-2013, 09:30   

Trik napisał/a:
Napisz do Tokyo i podaj tą aukcję niech sprawdzi numery na etykiecie, bo to radio może pochodzić z amerykańca. Ja swoje kupiłem od kolesia na forum za 350 z Outlandera. http://allegro.pl/outland...3710581233.html tu masz akcję za 1/4 ceny i radio było w Lancerze. Resztę wydaj na piwo.

Kurde ale mi smaka narobiliście, chyba rozkręcę swojego i zobaczę co mam bo...

Mam wzmacniacz (nie wiem jaki ale tam gdzie powinien być ;) ), mam oryginalny subwoofer ale radio na 1cd :P :P dziwne ale wszystko ładnie działa ;)

a aukcja z wrocka :)

PS. a czy młodsze radio które obsługuje USB, to kwestia wywiercenia dziury na gniazdko i montaż kabla USB?

Lucas123w 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 21-11-2013, 11:27   

lurek napisał/a:
PS. a czy młodsze radio które obsługuje USB, to kwestia wywiercenia dziury na gniazdko i montaż kabla USB?

U mniej jest miejsce do USB w schowku, model my11.
Jak otwiera się schowek to po lewej stronie.

lurek 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-11-2013, 12:35   

Lucas123w napisał/a:
lurek napisał/a:

U mniej jest miejsce do USB w schowku, model my11.
Jak otwiera się schowek to po lewej stronie.

Ja mam z 2008 ale za to z eleganckimi półeczkami, zresztą żaden problem wywiercić dziurkę i ładnie przymocować, pytanie czy tak to wygląda, nowe radio ze zwisającym kablem który wystarczy przymocować i gra :)

piker 
Forumowicz

Auto: Eclipse Cross 2wd CVT
Wysłany: 21-11-2013, 12:48   

Pytanie czy standardowe radio jest przystosowane do podłączenia/obsługi usb i czy można to wykonać tylko na zasadzie podpięcia kabelka?

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 21-11-2013, 15:48   

Witam
Standartowe radio (nie wszystkie) maja mozliwosc obslugi modulu USB/BT USB.
W MY2013 wprowadzono jednostki z mozliwoscia podpiecia kabelka usb do asx,outlander,lancer.
Jezeli chodzi o zalozenie systemu rockford to czas zalozenia (2os-znajace sie na rozkladaniu auta miska) ok 10 godz. z wpieciem pod fabryczna instalacje.
Pozdrawiam

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

lurek 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-11-2013, 15:56   

Tokyo, już miałem pisać PMa ;)

Jesteś tu Guru więc podpowiedz, wsadzenie samego radia Rockford do podstawowego zestawu głośników będzie działało, czy spali głośniki/radio? (ew. jakość dźwięku bez różnicy?)

Muszę z śrubokrętem pójść do auta bo kupiłem z jakąś wersją combo, zwykłe radio (bo tylko 1cd), wzmacniacz i woofer w bagażniku (ten na pewno rockforda) i gra ;) a w innych postach straszą, że z dymem może pójść radio.

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 21-11-2013, 16:07   

Jezeli glosniki sa zwykle,auto nie wyciszone,wzm jest orginalny, tuba jest orginalna to glosniki pojda z dymem tylko w sytuacji jak je dlugo przesterujesz . Membrana to papier na delikatnym zawieszeniu , ale graja.

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

lurek 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-11-2013, 18:56   

tokyo napisał/a:
Jezeli glosniki sa zwykle,auto nie wyciszone,wzm jest orginalny, tuba jest orginalna to glosniki pojda z dymem tylko w sytuacji jak je dlugo przesterujesz . Membrana to papier na delikatnym zawieszeniu , ale graja.

Mówiąc krótko jak podkręcę za głośno to pójdą z dymem? A jaka jest skala w Lancerach ;) bo więcej niż 25 nie kręciłem (na codzień między 16-20 leci)

No i wsadzone, dzięki Trik za podesłanie linka :)

Gra wszystko ładnie, sub trybi z tyłu aż kanapa lata :D Podziękowania również dla Pana sprzedawcy który zamontował mi radyjko na miejscu :)

michal.smk 
Nowy Forumowicz
Love my Lancer

Auto: Mistsubishi Lancer
Wysłany: 29-11-2013, 15:49   

piker napisał/a:
Pytanie czy standardowe radio jest przystosowane do podłączenia/obsługi usb i czy można to wykonać tylko na zasadzie podpięcia kabelka?

Ja bym chętnie do tego cytatu wrócił. Uwielbiam swój samochód natomiast dałbym wiele by znalazło się w nim wejście USB (gdyby nie wbudowane w panel radio w miśku to można by było sprawę załatwić za kilka stów). Jeżeli taka opcja jakimś cudem jest to BŁAGAM zdradźcie tę tajemnicę.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 29-11-2013, 17:48   

michal.smk napisał/a:
Jeżeli taka opcja jakimś cudem jest to BŁAGAM zdradźcie tę tajemnicę

Jest pewna opcja. :mrgreen: Może nawet dwie.
1. Trzeba namierzyć tunel środkowy od wersji wyższej posiadającej złącze USB w podłokietniku lub znaleźć bebechy od takiego schowka i zamienić. Sam o tym myślałem ze względu na dodatkowe gniazdo zasilania tam zawarte. Ale z braku czasu wybrałem wariant 2. Tj. kupiłem w ASO gniazdo zasilania i zamiast wiercić w schowku wykorzystałem nieużywaną zaślepkę przed schowkiem (zaraz za miejscem na kubki). Tam zrobił mi elektryk otwór i wstawił dodatkowe gniazdo zasilania. :roll: I jest pod ręką, w razie czego podłączam przetwornicę i dzieciaki używają laptopa w trasie, albo podłączam CB. To samo można wykombinować z USB tylko trzeba przeprowadzić kable przez tunel od radia. :idea:
Opcja 3 zrobić otwór w ramce wokół radia. miejsce teoretycznie dowolne. http://sklep.scigacz.pl/g...=2313_2333_2334 można cos dobrać.

Odpowiedz do tematu