|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.2 DID] napęd - czy można "zawirusować" i zmi |
Autor |
Wiadomość |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 03-04-2009, 21:54 [II 2.2 DID] napęd - czy można "zawirusować" i zmi
|
|
|
witam - mam pytanie - czy ktoś ruszał temat ew. zmiany oprogramowania sterujacego rozdziałem momentu na kołach? pytam bo o ile mój outek w serii w miarę daje sobie radę to już "zawirusowany" to padaka.... przy ostrym ruszaniu (niezależnie czy mam 4wd czy lock) najpierw ucieknie przód a dopiero po chwili załącza tył - jest to dość irytujące bo np. na 4wd auto jak chcę ruszyć z "kopyta" to muszę wyłączać trakcję... w przeciwnym przypadku przednie koła widzą lekki uślizg, komputer ogranicza moc i duupppa ze startu... byle jakie miejskie auto mnie oblatuje na starcie... ew. chciałbym zmienić żeby np. na lock sprzęgło przekazało 60% mocy na tył natychmiast a nie po chwili... z tego co zauważyłem to na lock (wg. prod. powinno być 50/50) jest ten tył jednak załączany po ruszeniu a nie np. po włączeniu biegu... proszę o wasze opinie i może jakie fachowe wskazówki...... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
|
|