Carisma 1.8 GLX "Cari" by Michoxx |
Autor |
Wiadomość |
Michoxx
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-01-2010, 22:22 Carisma 1.8 GLX "Cari" by Michoxx
|
|
|
Na Mitsubishi napaliłem się jakieś trzy lata temu grając w NFS jeszcze nawet wtedy nie miałem prawka a auto było poza moim zasięgiem. Gdy pod koniec czerwca '09 skończyłem kurs prawa jazdy zacząłem szukać jakiegoś Eclipse ale po dłuższych namysłach doszedłem do wniosku że wolę coś większego i pięcio drzwiowego ze względu na to że ma być to pierwsze auto w rodzinie i powinno być praktyczne. Tym oto sposobem padł wybór na Cari.
Cari kupiłem w połowie lipca '09 ogólnie jest z roku '96 ma klimatyzację, el. szyby, el. lusterka czyli trzy rzeczy które spodobały mi się w Yaris'ce na nauce jazdy i które chciałem mieć w swoim aucie. Było kilka rzeczy do zrobienia, na początek wymieniłem akumulator, potem tarcze i klocki hamulcowe bo przeglądu nie chcieli podbić przy okazji został też wymieniony olej i filtr oleju.
W sierpniu miałem mały wypadek w okolicach Szczucina, trochę się zamyśliłem i wlecieliśmy z kuzynem z drogi auto się zawiesiło na chwilę na brzegu betonowego przejazdu przez rów po czym się zsunęło, i leżało na drzwiach z lewej strony. Kilka osób pomogło postawić auto na koła, a Pan z krk (któremu bardzo dziękuję) podholował je na drogę, w sumie Cari poniosła niewielkie straty, wypluła prawie cały olej z silnika, lewa wkładka lusterka się zbiła i trochę popękał plastik (ostatnio pokleiłem i pomalowałem na czarno), drzwi kierowcy trochę opadły, a tylne były do wyklepania i szpachlowania.
W październiku została założona instalacja gazowa BRC Sequent 24, a ostatnio wymieniłem pasek wieloklinowy, w między czasie zrobiłem ze skaju mieszek, bo poprzedni był lekko podarty.
Teraz planuję się pobawić w obszycie tylnej kanapy skajem, jeśli coś zmajstruje zapodam jakieś zdjęcia jak wyszło.
Galeria |
|
 |
Michoxx
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 20-01-2010, 14:01
|
|
|
Wczoraj doszedł materiał i udało się uruchomić maszynę do szycia, więc zabrałem się za obszywanie foteli. Na próbę obszyłem tylne prawe siedzisko (było najmniejsze ). Dzisiaj skończyłem i wszystko poskładałem, obiektywnie patrząc nie wygląda to tak jak powinno, ale z efektu jestem nawet zadowolony bo pierwszy raz robiłem coś takiego, wszystko było szyte na wyczucie na dodatek nie wiedziałem za bardzo jak szyć na maszynie .
Niżej zdjęcia przed i po .
 |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-01-2010, 18:23
|
|
|
Michoxx, jak na świeżaka to efekt bardzo pozytywny, jak dojdziesz do wprawy do moze otworzysz własna firme i bedziesz obszywał fotele skórą |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 20-01-2010, 20:17
|
|
|
Jakby takie cos zrobil za pierwszym razem to samoocena by mi podskoczyla jak nic +20
Moze i idealnie nie jest, ale rzeklbym ze bardzo ladnie to wyszlo! |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 20-01-2010, 21:41
|
|
|
całkiem całkiem podoba mi się |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21935 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 20-01-2010, 23:31
|
|
|
No kolego rewelka. Nie wierzę, że robiłeś to pierwszy raz. |
|
|
|
 |
Michoxx
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 24-01-2010, 17:06
|
|
|
Mi też się podoba jak na pierwszy raz, a teraz kanapa ciąg dalszy, jest to trzeci obszyty element, drugim elementem jest oparcie od mniejszej części kanapy ale nie dokończone bo rozwalił się zamek (żeby się nie rozsuwał z czasem zakleili suwak a ja oczywiście na siłę próbowałem )
 |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-01-2010, 17:27
|
|
|
Michoxx, dochodzisz do wprawy, coraz lepiej |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 24-01-2010, 18:32
|
|
|
Michoxx, niedługi beda zlecenia z forum w spawie obczyć |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 24-01-2010, 20:13
|
|
|
fajnie, podoba mi się
zobacz jednak, że w prawej (małej) części ścianę przednią (pionową) masz czarną, a w tej lewej (dużej) jest ona biała |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
Michoxx
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 24-01-2010, 20:46