Konkretne navi do pajero. |
Autor |
Wiadomość |
tmcgalanteria
Forumowicz

Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-03-2013, 23:17 Konkretne navi do pajero.
|
|
|
Od jakiegoś czasu szukam sposobów jak zrobić z ubogiego navi z interfejsem commodore cos bardziej na czasie.
Ktorys raz spotykam taką wersję sprzętu
ktos może wie co to jest?? |
|
|
|
 |
zeeb
Mitsumaniak :)

Auto: Pajero III 3.2 DID A/T
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Wrz 2012 Posty: 192 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 21-03-2013, 11:24
|
|
|
Chyba trzeba poszukać na forach krajów z kierownicą po niewłaściwej stronie |
|
|
|
 |
tmcgalanteria
Forumowicz

|
Wysłany: 28-03-2013, 00:25
|
|
|
a może ktoś z szanownych panów którzy mają takowy ekran jak ja na desce(duży) kiedyś przy jakiejś okoliczności go wyciągali i są w stanie powiedzieć jakiego rodzaju kable tam ida do niego(chodzi o rodzaj sygnału)
W głowie mam pewną ideeee
Wertuje internet ale nie moge nigdzie znaleść schematu i opisu poszczególnych kabli w tym systemie |
|
 |
dma3
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II
|
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-03-2013, 09:46
|
|
|
tmcgalanteria,
moim zdaniem temat nie do ogarniecia i podobne pytania o navi juz na forum byly. Zdaje sie jedyne rozsadne wyjscie to albo kupic oddzielny niezalezny odbiornik z uaktualniana mapa albo poszukac nawigacji wspolpracujacej z wyswietlaczem, lub wymienic na taka ktora pasuje (taki sam wymiar).
Zadzwon tez tu: http://www.barieradzwieku...535080526972962
Moze chlopaki cos poradza. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
tmcgalanteria
Forumowicz

|
Wysłany: 29-03-2013, 00:35
|
|
|
Chce nawigacje z wejściem na kamerę cofania zamontować zamiast wyświetlacza fabrycznego, nie wiem tylko na jakiej zasadzie dziala oemowy wyśwetlacz, czy wyswietla on tylko informacje wysyłane przez audio i klime, czy w jakis sposób je dekoduje. Z tego co wyczytałem w SM to jest to wszytko działa na szynie M-Bus.
Do ogarnięcia, święci garnków nie kręcą.
[ Dodano: 29-03-2013, 00:41 ]
dma3 napisał/a: | Może tutaj coś znajdziesz: |
faktycznie obszerny opis, dziękować.
Gene napisał/a: | Zadzwon tez tu: |
z obawy o koszty raczej nie skorzystam... |
|
|
|
 |
Bob27
Forumowicz
Auto: Outlander 2.0T
|
Wysłany: 29-03-2013, 07:54
|
|
|
Ja u siebie założyłem Kenwooda DNX8220BT, tylko nie wiem, czy wejdzie w górny panel, ja mam założony na miejscu małego radia i panelu klimy, panel przeniosłem niżej w miejsce schowka, ale to miejsce na górze wygląda na 2 din. Z nawi jestem mega zadowolony, producentem jest Garmin, i działa jak każdy Garmin, mapy na karcie SD, ma wyjście na kamerę cofania, możesz załozyć dodatkową kamerę wifi na oddzielnym wejściu, odtwarza DVD, ma bluetooth, wyświetlacz 7".
Oryginalne głośniki niestety słabo grają, ale moze u Ciebie jest lepsza wersja audio. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-03-2013, 08:41
|
|
|
@Bob27, to miejsce wygląda jak 2DIN, faktycznie, ale jest bardzo płytkie. Normalne 2-DIN'owe radio tam nie wejdzie (wyświetlacz jest cienki stosunkowo).
Ja myślałem o zrobieniu podobnie jak Ty opisujesz, ale na dole w kieszeni mam CB zamontowane. Dlatego też w końcu założyłem radio 1-DIN w miejscu normalnego radia (nad kontrolkami klimy), z wysuwanym ekranem. Navi mi działa jaką chcę - radio jest na Windows CE6, nawigację się wpina na karcie SD. Jak nie potrzebuję, mam schowane i widzę ekranik ze wskazaniami klimy itp., jak potrzebuję, wyciągam ekran, który mi najeżdża i przysłania oryginalny wyświetlacz.
Wadą tego rozwiązania jest kwestia "wygaszenia" oryginalnego wyświetlacza po np. odłączeniu zasilania. Rozwiązałem to w ten sposób, że do schowka pasażera wyciągnąłem kable oryginalne, i jeśli trzeba, to na chwilę podpinam oryginalne radio, przełączam co trzeba, ustawiam zegar, i znowu świeci |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
tomaszer1
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero III
|
Wysłany: 10-04-2013, 14:32
|
|
|
Witam
Poszukuje wiązki lub wtyków, do nawigacji w rozsądnej cenie (w serwisie za samą wiązkę zażyczyli sobie 1500 zł )
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-04-2013, 14:35
|
|
|
Pogadaj ze Zbyszkiem (zbyszekm2), moze on cos znajdzie. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
siersciunio
Forumowicz BULL'O'MANIAK

Auto: PIII 2001 3,2 aut
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Gru 2011 Posty: 268 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 11-04-2013, 21:18
|
|
|
Bob27 napisał/a: | Ja u siebie założyłem Kenwooda DNX8220BT, tylko nie wiem, czy wejdzie w górny panel, ja mam założony na miejscu małego radia i panelu klimy, panel przeniosłem niżej w miejsce schowka, ale to miejsce na górze wygląda na 2 din. Z nawi jestem mega zadowolony, producentem jest Garmin, i działa jak każdy Garmin, mapy na karcie SD, ma wyjście na kamerę cofania, możesz załozyć dodatkową kamerę wifi na oddzielnym wejściu, odtwarza DVD, ma bluetooth, wyświetlacz 7".
Oryginalne głośniki niestety słabo grają, ale moze u Ciebie jest lepsza wersja audio. |
mam to samo radio minusem jest brak mozliwosci odtw filmow z usb. O co come on z ta kamera na fifirifi ? |
|
|
|
 |
tmcgalanteria
Forumowicz

|
Wysłany: 18-04-2013, 00:16
|
|
|
jest opcja, w miejsce fabrycznego wyświetlacza, sprzęt(tablet) z androidem 4.0 i gps, bedzie wyświetlał info z klimy i komputera, jak poskładam wszystko to się pochwale... |
|
 |
zeeb
Mitsumaniak :)

Auto: Pajero III 3.2 DID A/T
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Wrz 2012 Posty: 192 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 18-04-2013, 07:14
|
|
|