|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ustawienie głośnosci radia |
Autor |
Wiadomość |
Multi
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sedan 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2009, 20:50 Ustawienie głośnosci radia
|
|
|
Koledzy i kolezanki, mam pytanko dotyczace radia.
Mam to lekko uszkodzone radio (ciszej, glosniej, przerywa, raz mono, raz stereo), ale nie mam sie kiedy wybrac do ASO, mam jednak pytanie dotyczace ustawienia glosnosci radia:
Jak macie ustawiona glosnosc podczas jazdy - tak normalnie - tzn chodzi mi o wartosc na wyswietlaczu.
Ja mam tak miedzy 25-28, powylaczane wszystkie dodatkowe funkcje (typu: dostosowywanie glosnosci do predkosci itp.).
Konkretnie chodzi mi o to czy tez tak dosc wysoko macie, tzn przy np 10-15 to ledwo co slychac, na pewno nie podczas jazdy.
Pozdrawiam,
Multi |
_________________ Orient Red -> Szybszy |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 03-06-2009, 21:20
|
|
|
ja najczęściej mam 20-23, przy 28 to silnika w czasie jazdy po miesćnie już nie słyszę a na trasę wystarczy22-24. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 03-06-2009, 21:38 Re: Ustawienie głośnosci radia
|
|
|
Multi napisał/a: | Koledzy i kolezanki, mam pytanko dotyczace radia.
Mam to lekko uszkodzone radio (ciszej, glosniej, przerywa, raz mono, raz stereo), ale nie mam sie kiedy wybrac do ASO, mam jednak pytanie dotyczace ustawienia glosnosci radia:
Jak macie ustawiona glosnosc podczas jazdy - tak normalnie - tzn chodzi mi o wartosc na wyswietlaczu.
Ja mam tak miedzy 25-28, powylaczane wszystkie dodatkowe funkcje (typu: dostosowywanie glosnosci do predkosci itp.).
Konkretnie chodzi mi o to czy tez tak dosc wysoko macie, tzn przy np 10-15 to ledwo co slychac, na pewno nie podczas jazdy.
Pozdrawiam,
Multi |
Radio (słuchanie audycji) to w okolicach 20-tki, muzy słucham koło 30-tki. A czasem głośniej |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-06-2009, 22:24
|
|
|
Ja u siebie
15-20 postoj i korek
20-25 normalna jazda - normalna glosnosc radyjka
25-30 dynamiczna jazda przy dynamicznej muzyce |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
el_diablo
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 240 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 04-06-2009, 07:44
|
|
|
18-22 jak jeżdżę z żoną
22-28 jak jeżdżę sam
powyżej 28 głośniki zaczynają brzęczeć |
_________________ Lancer Sportback 1.8 Invite CVT - od ponad 10 lat |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 04-06-2009, 08:20
|
|
|
el_diablo napisał/a: | 18-22 jak jeżdżę z żoną
22-28 jak jeżdżę sam
powyżej 28 głośniki zaczynają brzęczeć |
Ooo,to dziwne, u mnie brzęczy prawy tył -ale tylko przy bass na 6 i od głośności 36. Tył ściszyłem (mam tam podpięty, ale bez wyłączania tylnych głośników) wzmak i do niego subwoofer - i teraz nic nie brzęczy nawet na "max volume" - z przodu zaś dołożyłem tweetery - i moim zdaniem audio brzmi całkiem nieźle, naprawdę. Ale czy z tego wynika, że każdy lancer jest inny (z innych podzespołów?) albo mają taki rozstrzał w jakości elementów? |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 04-06-2009, 09:58
|
|
|
Weź jeszcze pod uwagę indywidualnie preferowane ustawienia użytkownika, najczęściej zależne od stanu słuchu. Nie odbieramy dżwięków tak samo wszyscy. Takie różnice rzędu 4-5 jednostek na skali nie oznaczają że sprzęt jest do
Dodajmy do tego aspekt kontaktu ze światem zewnętrznym w czasie jazdy. Osobiście wolę słyszeć co sie dzieje za mną, niz tylko widzieć od czasu do czasu w lusterku wstecznym. Tak samo z samochodem. Nie wszystko co dzieje się z samochodem da się odebrać poprzez wibracje, niektóre usterki można początkowo rozpoznać po dźwięku |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
|
|