|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gumy stabilizatora |
Autor |
Wiadomość |
mateush
Nowy Forumowicz
Auto: colt 97' 1.3 GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-03-2009, 21:48 Gumy stabilizatora
|
|
|
Witam, serdecznie.
Po ostatnim przeglądzie przedniego zawiesznia, dokonałem wymiany łącznika stabilizatora (sprawa dość prosta) pomogło bo stuka mniej. Jednak okazało się że dodatkowo konieczna jest wymiana gum (tuleje gumowe) na drążku stablizatora. I tu pytanie czy komuś udało się dokonać tego? czy jest jakiś prosty sposób żeby w domowych warunkach to zrobić?
Po godzinnej próbie odkręcenia śruby od góry dałem spokój bo przecież trzeba to jakoś zakręcić potem.
Zastanawiałem się czy całkowicie śruby nie usunąć (razem z kwadratową nakrętką) i zastąpić jej nową śruba z samokontrującą nakrętką - co wy na takie rozwiązanie?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2009, 22:03
|
|
|
Przeczytaj ten wątek. |
|
|
|
 |
Laki023 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2009, 09:28
|
|
|
Najlepszy do tego jest klucz oczkowy odgięty - takim kluczem robiłem to 2 razy - godzina i po sprawie |
|
|
|
 |
|
|