| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| 2.5 v6 problem z rozrusznikiem. |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | misiek898   Nowy Forumowicz

Auto: Galant
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 30-06-2017, 12:16   2.5 v6 problem z rozrusznikiem. |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam   Mam problem z rozrusznikiem, podczas rozruchu coś grzechocze/zgrzyta, silnik odpala ale nie podoba mi się ten dźwięk. A szykuje się na wakacyjny wypad za tydzień i chcę w pełni sprawne auto.
 Jestem dość "zielony" w mechanice ale chcę i szybko się uczę
   Zdecydowałem się na jego wymianę ale prosiłbym o wskazówki jak się do tego zabrać, jak można to dosyć dokładne... Dysponuję podnośnikiem samochodowym u znajomego.
 No i jeszcze czy polecacie wstawić używkę czy regenerować? Co mogło się uszkodzić lub zużyć, no i niestety... ile może kosztować orientacyjnie?

P.S. Nie wiem czy będzie to miało znaczenie ale dodam, że skrzynia automatyczna

Pozdrawiam
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | robertdg   Mitsumaniak
 SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
 Zaproszone osoby: 1

| 

|  Wysłany: 30-06-2017, 19:15 |   
 |  
               | 
 |  
               | Gdzieś tu było opisane http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=17569 W skrócie, odpinasz akumulator, wchodzisz pod auto, wypinasz kable z rozrusznika, odkrecasz rozrusznik od skrzyni i po temacie, potrzebne klucze to 14 i 12 o ile dobrze pamietam, osobiście regenerowałbym o ile jest co regenerowac, ale takimi rzeczami to juz zajmuja sie specjalisci elektromechanicy i oni po rozebraniu rozrusznika beda wiedziec czy nadaje sie do regeneracji czy trzeba wymienic, może byc np rozsypany naped przekladniowy i rozrusnzik bedzie halasował.
 |  
				| _________________ Gość zobacz mojego Galanta
   Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
 "Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | misiek898   Nowy Forumowicz

Auto: Galant

| 

|  Wysłany: 01-07-2017, 07:54 |   
 |  
               | 
 |  
               | Wielkie dzięki  jak wymienie rozrusznik to dam znać czy pomogło, a jak nie to będę dalej szukał przyczyny. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |