[Sport] Komfort na tylnej kanapie w Pajero Sport |
Autor |
Wiadomość |
tomala76
Nowy Forumowicz
Auto: Seat Leon
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-05-2009, 20:30 [Sport] Komfort na tylnej kanapie w Pajero Sport
|
|
|
Witam wszystkich forowiczów Mam małe pytanko do posiadaczy Pajero Sport :
Noszę się zamiarem kupna w/w autka z roku 2002 2,5 tdi i może mi ktoś napisać jak z komfortem na tylnej kanapie ? Za miesiąc będe świeżo upieczonym tatą bliźniaków dlatego muszę nabyć duże auto a Pajero Sport jest moim wymarzonym autkiem.Czy moim dziciakom niepowypadają plomby zanim im wyrosną zemby?? |
|
|
|
 |
suchy95
Nowy Forumowicz suchy95
Auto: Pajero Sport 2,5td 99
|
Wysłany: 12-05-2009, 22:12
|
|
|
witam,kolego jezeli martwisz sie o zabki swoich pociech,to lepiej odpusc sobie tego typu wozy,mam akurat w swoim inwentarzu pajero sporta i alhambre,do przyczepy i orania sport,bo to jest traktor, a na podroze i codzienne latanie alhambra,bo to jest komfort,polaczony z niskim zuzyciem paliwa,a jezeli szukasz czegos 4x4 to pomysl o alhambrze 4x4,sharanie 4x4,i wtedy masz wszystko w jednym,pzdr |
|
|
|
 |
chudyone
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2007 Posty: 209 Skąd: Straszyn
|
Wysłany: 12-05-2009, 23:35
|
|
|
tu sie musze nie zgodzic z kolegą suchym, posiadam Pajero sport z 2006 roku i komfort z tyłu jak i z przodu jest na bardzo wysokim poziomie. mam wersje z pol skorzana tapicerka. a co do niemieckich samochodow to wg mnie fotele sa porownywalne z drewnianym fotelem. a co do spalania to miesci sie w granicach 8L/100km wiec tragedii nie ma pozdo |
_________________ Gdyby Bóg wolał napęd na przód chodzilibyśmy na rękach
 |
|
|
|
 |
tomala76
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-05-2009, 23:50
|
|
|
Dzięki za opinie ,ale właśnie cały czas się spotykam z takimi odmiennymi zdaniami na temat Pajero Sport , jednak Van nie jest dla mnie dobrym pomysłem ponieważ muszę nieraz (co 2 weekend poprzedzierać się po polach) dlatego mój wybór padł na pajero sport |
|
|
|
 |
suchy95
Nowy Forumowicz suchy95
Auto: Pajero Sport 2,5td 99
|
Wysłany: 13-05-2009, 00:10
|
|
|
wysoki poziom zawieszenia ,chyba porownujac z wozem drabiniastym ,spalanie 8ltr chyba jak go sie pcha,i to z gorki,prosze nie przesadzac,bo prawie leze ze smiechu na brzuchu,takie baje to mozna sprzedawac do brukowca typu fakt,traktor i nic wiecej , |
|
|
|
 |
chudyone
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2007 Posty: 209 Skąd: Straszyn
|
Wysłany: 13-05-2009, 07:53
|
|
|
nie sprzedaje bajek tylko mowie jak jest a jezeli chcesz ze mna podyskutowac ile spala moj samochod i jaki jest w nim komfort podrozowania to lepiej odpusc. |
_________________ Gdyby Bóg wolał napęd na przód chodzilibyśmy na rękach
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 13-05-2009, 08:44 Re: Komfort na tylnej kanapie w Pajero Sport
|
|
|
tomala76 napisał/a: | Witam wszystkich forowiczów Mam małe pytanko do posiadaczy Pajero Sport :
Noszę się zamiarem kupna w/w autka z roku 2002 2,5 tdi i może mi ktoś napisać jak z komfortem na tylnej kanapie ? Za miesiąc będe świeżo upieczonym tatą bliźniaków dlatego muszę nabyć duże auto a Pajero Sport jest moim wymarzonym autkiem.Czy moim dziciakom niepowypadają plomby zanim im wyrosną zemby?? |
Witaj na forum. Wiesz co,chyba GENE ma Pajero Sport-a jest z W-wy i jest uczynne z Niego chłopisko.Zapytaj,umów się na próbną jazdę.Nie koniecznie Jego->może ktoś inny z okolic Ci pomoże. Pozdrawiam |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
turbolax
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
|
Wysłany: 13-05-2009, 10:29
|
|
|
Z tyłu na kanapie denerwuje mnie w sporcie to że na brzegach kanapy jak się opierasz to czujesz jakiś element który wbija ci się w plecy( może to część nadkola) i jeżeli jadą z tyłu 3 osoby to te na skrzydłach mogą być lekko nie zadowolone |
|
|
|
 |
tomala76
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-05-2009, 16:42
|
|
|
turbolax napisał/a: | jeżeli jadą z tyłu 3 osoby to te na skrzydłach mogą być lekko nie zadowolone | spoko póki co to by jeździły 2 i to w fotelikach |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-05-2009, 20:17
|
|
|
Tomala76, Pajero Sport to auto zbudowane na solidnej ramie. Z tylu mamy sztywny most. To tyle informacji technicznych. Taka budowa sprawia, ze auto jest dosc twarde. Jednak fabryczne zawieszenie jest tak dostrojone, ze nie odczuwa sie tego w jakis dramatyczny sposob. Jesli ktos porownuje Sporta do traktora to jest to bardzo odwazne twierdzenie. Jezdzilem znacznie mniej komfortowymi terenowkami. Sama tylna kanapa jest dosc wygodna. Mozna ja skladac i jest dzielona w proporcji 2/3. Ja mam skorzana tapicerke i wygodny, duzu i skladany podlokietnik. Z tylu podrozuje zadko ale za kazdym razem jest to przyjemne. Jestem wozony i nie czuje jakiegos dyskomfortu.
Co do spalania to wynik 8l/100km to bardzo niskie spalanie. Osiagalne chyba tylko w trasie i to przy sprzyjajacych warunkach. Mi sie nie udalo, uwazam 9l jest duzo bardziej prawdopodobnym wynikiem.
Oczywiscie mozemy sie umowic i sam sprawdzisz jak z tak kanapa jest. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-05-2009, 10:22
|
|
|
Tak to wyglada u mnie. Jak dla mnie komfort jest na wystarczajacym poziomie.
 |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|