|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:37 |
To sie porobiło Mondeo MKIII czy Carisma II ? |
Autor |
Wiadomość |
htomek
Nowy Forumowicz
Auto: Zamierzam kupic Carisme !
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-03-2009, 10:02 To sie porobiło Mondeo MKIII czy Carisma II ?
|
|
|
... jak w temacie zamieszal troche ten Mondeo dobre ogolne opinie, wyposazenie a wysokim poziomie, dyamika taka sobie .... ktos cos doradzi? Dzieki za pomoc i if. o tym aucie i Cari. |
|
|
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
Pomógł: 43 razy Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 3444 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-03-2009, 10:28
|
|
|
Słuchaj, dla mnie może być i trabant. Pamiętaj, ze to Ty będziesz nim jeździł. Wstaw tutaj zdjęcia lub aukcje Carism i koledzy na pewno chętnie pomogą. Co do mondeo, to zaiste jest jakieś forum.
Czego oczekujesz od autka, chcesz klekota czy benzynę? Jakie przeznaczenie? To wszystko jest istotne. |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 4173 Skąd: Andrespol/Radków
|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2009, 10:54
|
|
|
jezdzilem jednym i drugim (ford rhd),
zdecydowanie wybralbym forda ze wzgledu na wlasciwosci jezdne (pomine wszystkie inne niuanse). |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 25-03-2009, 17:36
|
|
|
Ja tam jezdzilem fokusem 1 2,0 benzyna i wcale nie byl taki idealny jak ludzie mowia...trzymal sie jezdni dobrze, ale wcale nie lepiej od Carismy.
Z reszta jak to ktos powiedzial proste sa dla szybkich samochodow a zakrety dla szybkich kierowcow Mysle ze nie jednego Forma Mondeo ze "swietnym zawiasem" objechal by lepszy kierowca w "komfortowej i bujajacej" sie rzekomo Avensis II....
Fordy rdzewieja...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 25-03-2009, 17:49
|
|
|
Bite fordy rdzewieja (jak kazde..) te krajowe rdzewieja (bo taka dziadoska blacha)
Ale.. Mondeo mk3 mam juz w garazu 3 lata (tzn tato ma) najezdzilem sie nim tyle, ze moge Ci powiedziec co nieco.
Wlasciwosciami jezdnymi z zachowaniem komfortu bije na glowe niemal wszystko, napewno wszystko w swojej klasie (to nie jest kompromis miedzy dynamika a komfortem, to jest poprostu zawias ideal!) i ogromna ilosc miejsca w srodku
Natomiast co do silników wypowiem sie o dieslach bo z nim stycznosc mam i mialem.
TDDi - brzmi jak traktor, pali troszke wiece niz powinien zlwaszcza w miescie.
TDCi - to co mam w domu - wtryskiwacze wytrzymaly 2 lata = 60 tys (salon Polska)
Wszyscy mowia ze wina paliwa ale nigdy nie byl tankowany na jakiejs nieznanzej stacji 100% tankowan na shellu... i jednak padly (wymiana mimo gwarancji z kieszeni klienta 4800 PLN z robocizna, takze szok!), dynamika i spalanie super (rekord w trasie moj to rowne 5.0 Tarnow-Czewa-Tarnow, jazda emeryt style) Ale co zaoszczedzisz na paliwie to odkladaj na wtryskiwacze
Gdyby nie ten ogromny minus to byloby swietne auto, bliskie idealu. Blacha Forda od roku 04 albo 05 (nie pamietam dokladnie) poprawiona (byl w domu focus po 2 latach komplet drzwi wymieniony na szczescie gwarancja) Teraz po 3 latach nic nie wylazi wiec jest sukces Jesli duzo jezdzisz w trasy... polecalbym, ale nigdy nie mialem okazji jechac Cari wiec tu sie nie wypowiem (napewno ustapi iloscia miejsca w srodku, ale bezawaryjnosc mysle ze znacznie pewniejsza)
Mam nadzieje ze w jakims stopniu pomoglem Cytat: | Z reszta jak to ktos powiedzial proste sa dla szybkich samochodow a zakrety dla szybkich kierowcow Mysle ze nie jednego Forma Mondeo ze "swietnym zawiasem" objechal by lepszy kierowca w "komfortowej i bujajacej" sie rzekomo Avensis II.... | Swietny kierowca + zawias forda = hohoo |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
|
|