|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kuleczki do wywazania kół |
Autor |
Wiadomość |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 16-03-2009, 20:41 Kuleczki do wywazania kół
|
|
|
Pojawił się patent z Kanady
Counteract Kuleczki elektrostatyczne do wyważania kół (wsypuje się do opony).
Czy to działa? |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 19-03-2009, 15:41
|
|
|
Poczytałem trochę w necie o tym, o zasadzie działania i jakoś nie mogę sobie wyobrazić co ma do tego elektrostatyka? Szkoda, że nie piszą o tym, że kuleczki mają swoją mase wiec tez ma to wplyw na zużycie paliwa :D |
|
 |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 26-03-2009, 23:09
|
|
|
- ciężarki ołowiane również maja swoją masę
- znalazłem opinię właściciela firmy oponiarskiej, że wyważanie nie ma przyszłości ze względu na to, że kuleczki rozwiązują problem
http://www.przegladoponia...age=sonda&id=45
więc spróbuję i opiszę wrażenia http://www.przegladoponia...age=sonda&id=45
[ Dodano: 17-04-2009, 20:45 ]
po próbie powiem tak: rozwiązanie dobre ale jak stosowane zgodnie z instrukcją od początku - tzn. przy zakładaniu opon wrzucić woreczek i pilnować by oponiarz nie zasmarował nam felgi od środka bo kuleczki się przykleją (ja dozowałem przez wentylek a potem przypomniałem sobie, że oponiarz miał probermy z założeniem opony i smaru dawał co niemiara - dlatego sprawdziły się u mnie tylko jako doważenie) |
|
|
|
 |
|
|