Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
JVC czy ALPINE??
Autor Wiadomość
arek_lbn
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2008, 11:55   JVC czy ALPINE??

Mam pytanko którą z tych firm polecacie?? Raczej bardziej jestem za JVC bo mam takie stare radyjko tej firmy i przymierzam się do zakupu nowego. Trochę patrzyłem na allegro ale raczej bardziej pod kątem JVC.
Z JVC zastanawiam się na tym radyjkiem JVC KD-G632 i nad tym JVC KD-DV7402 tylko to trochę drogie więc raczej odpada. Proszę o opinie użytkowników tych radyjek JVC.
Albo może polecicie inne firmy (najlepiej radyjka z wejściem USB i/lub AUX na panelu). Pozdrawiam.

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-06-2008, 12:43   

słyszałeś jak moje teraz gra. Wygrało w testach i w Auto Świecie i w GT, i faktycznie było warte tych pieniędzy ;)
Zresztą spotkamy się za 3h, to sobie jeszcze posłuchasz ;)

Griever01
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2008, 14:34   

Ja jestem za JVC miałem KD-G821 i byłem bardzo zadowolony z tego radyjka, ładnie łapało zasięg, nie trzeszczało i grało bardzo czysto, do tego mnóstwo opcji i port USB.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2008, 17:14   

Czyste... to moze być pranie :)
w akustyce posługujemy się innymi pojeciami.

Jak by to ująć ani KD-G ani alpine CDE nie grają !
W przypadku alpine zabawa z poprawnością brzmienia zaczyna się od CDA.

arek_lbn
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2008, 17:49   

a w przypadku JVC zabawa z poprawnością brzmienia od czego się zaczyna?????

Griever01
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2008, 18:28   

leser napisał/a:
...w akustyce posługujemy się innymi pojeciami...

Wybacz, nie jestem audiofilem więc się nie znam na pojęciach z tym związanych, jak dla mnie czyli przeciętnego zjadacza chleba, ten JVC wypadał o wiele lepiej niż stare SONY CDX-dalej nie pamiętam.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2008, 19:15   

arek_lbn napisał/a:
a w przypadku JVC zabawa z poprawnością brzmienia od czego się zaczyna?????

z tych nowszych nie słyszałem nic ciekawego
ze starszych bardzo dobrze wypadało KD-SH909 lub 99 (róznią się kilkoma opcjami)

Griever01 napisał/a:
Wybacz, nie jestem audiofilem więc się nie znam na pojęciach z tym związanych, jak dla mnie czyli przeciętnego zjadacza chleba, ten JVC wypadał o wiele lepiej niż stare SONY CDX-dalej nie pamiętam.

wierzę bo sony to głownie padlina poza takimi klasykami jak c90r

z starych serii z obiegu możesz też poszukać alpiny CDA9812 13 15 33 35
pionka p88
te lubią pojechać zimnym brzmieniem

z nowych
clarion 778 - dosyć neutralny
kenwood kdc-w808 ten dla odmiany prezentuje ciepłe brzmienie

HamanN 
Mitsumaniak
Jacek

Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Wysłany: 04-06-2008, 23:21   

ja mam JVD kdg 821 i moge z czystym sumieniem polecic - podpietem mam do tego Helix'y DarkBlue i daja rade :)

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 04-06-2008, 23:24   

ile osob tyle opinii,ale Alpine rzadzi :)

leser
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2008, 00:01   

Rafal_Szczecin napisał/a:

fakt ostatnio troche 'rzadzi' ta marka ale nie koniecznie 'rządzi' ;)
hehe a które modele i w której klasie ?
bo chyba nie mowa o F1 status lub dziadkowym 7909
gdzie oba kosztują po kilka tys PLN w używce :D

koledzy swoja drogą zapraszam na kolejne eliminacje do Mistrzostw Polski CA,
SOT w lublinie i poznańską maltę pewnie większosc ominęła,
ale kolejna impreza pod koniec czerwca w Rzeszowie,
można posłuchać co w trawie piszczy... i nie koniecznie musza to być auta zawodników,
ale troche zwiedzajacych z ciekawym sprzętem też sie trafi ... ;)

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 05-06-2008, 10:35   

Rafal_Szczecin napisał/a:

Jakbyś wyjął mi to z ust :)
Mam najnowszego alpine serii CDE. Szukałem radia za max 600zł. Nie potrzebuję super hiper demo caru robić z auta.
Kupiłem go bo:
1. W teście Auto-Świat robiony przy udziale warszawskiej BemoCar wykazał najdoskonalszą jakością dźwięku i bardzo niskim poziomem zniekształceń.
2. W teście GT --------------------------------------------||----------------------------------------
3. Po zasięgnięciu opinii zarówno znajomych jak i sprzedawców z firm Dobry Ton i JTP Car Audio wybór mógł być tylko jeden.

I faktycznie nie zawiodłem się. Mam w samochodzie trójdrożny zestaw głośników powerbass, tubę aktywną Dibeisi. W porównaniu do poprzednich odtwarzaczy- Pionieera i Clariona różnica jest kolosalna, wyraźnie słyszalna. Dźwięk jest czysty, soczysty, naturalny, dynamiczny i dobrze wyważony.

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2008, 09:33   

alpine sa spoko fajnie wygladaja i sporo graja tyle ze stosunek cena/jakosc jest do bani i lepiej wziasc cos innego :) ofc jak mowimy o radyjku za 300-500zl to prawie nie ma roznicy w tym jak beda graly.

Cytat:
I faktycznie nie zawiodłem się. Mam w samochodzie trójdrożny zestaw głośników powerbass, tubę aktywną Dibeisi. W porównaniu do poprzednich odtwarzaczy- Pionieera i Clariona różnica jest kolosalna, wyraźnie słyszalna. Dźwięk jest czysty, soczysty, naturalny, dynamiczny i dobrze wyważony.

a te poprzednie jednostki to jakie byly?? poza tym jak mozesz mowic o czystosci dzwieku jak masz zestaw trojdrozny i tube?? to sie kloci samo ze soba.

radko
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2008, 22:04   

pawela napisał/a:

Jakbyś wyjął mi to z ust :)
Mam najnowszego alpine serii CDE. Szukałem radia za max 600zł. Nie potrzebuję super hiper demo caru robić z auta.

pawela, ktory model dokladnie tak zachwalasz?
Chce wyposazyc swoje nowe autko w dluzszym czasie w przyzwoity system audio i oczywiscie chce zaczac od dobrego radia.
Ostatnio zmieniony przez radko 07-06-2008, 16:33, w całości zmieniany 1 raz  

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 06-06-2008, 22:47   

ja mam Alpine z CDE-9870R i powiem ,ze gra bardzo przyzwoicie, i chodzi w b.dobrych cenach :) w Media Markcie 399 zl

docencik87 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Wysłany: 06-06-2008, 23:07   

M4mooT napisał/a:
poza tym jak mozesz mowic o czystosci dzwieku jak masz zestaw trojdrozny i tube?? to sie kloci samo ze soba.

Powiedz mi dlaczego się kłuci samo z sobą?? Zazwyczaj instalacje opierają się o zestaw dwu drożny z przodu (czyt. wysokotonowy i midbass) i bardziej rozbudowanych zestaw trójdrożny(wysokotonowy, średniotonowy i midbass). A kolega piszą Tubę miał na myśli podejrzewam subwoofer.

Fakt, żęe nie można tego porównać do Alpina serii F1. Słuchałem tego sprzętu. Sam procesor dzwięku kosztował 25k zł nie wspominając o ulepszonych zmacniaczach Precision Power i porządnemu źródłu. Ale ta zabawa jest bardzo kosztowna. A jeśli ma się ograniczony budżet to nawet powerbass są dobre. Do tego radio Alpine i można uzyskać, zadawalającą jak na uszy zwykłego śmiertelnika jakoś.
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku
.

Odpowiedz do tematu