Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: karolgt
21-09-2007, 15:29
Jakie głośniki do Mitsubishi Colt III - 1989r...?
Autor Wiadomość
Laviva
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 23:34   Jakie głośniki do Mitsubishi Colt III - 1989r...?

Witam,
Mam MITSUBISHI COLT III - 1989r
Niedawno zakupiłem radio samochodowe LG 4x50W
Obecnie posiadam:
- z przodu 2szt głośników 20W oryginalne Opla :o )
- z tyłu 2szt głośników 60W Blaupunkta
Pytanie moje brzmi jakie pod to radio najlepiej szukać dobrych głośników i w rozsądnej cenie, oczywiście takich które bądą pasować w mocowania w moim Colcie...?
(Obecnie nie podaoba mi się mocowanie głośników tylnych: ponieważ głośniki przytwierdzone są pod plastikowe boczne zakrycia bagażnika i przez to kiepsko grają. Może wyciąć w tym plastiku dziury na membrany i założyć maskownice...?)
Czekam z niecierpliwością na porady.
Pozdrawiam
Barti

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-04-2006, 07:05   

wszystko zalezy jakimi funduszmi dysponujesz... pod zadnym pozorem boschman, alphard, itd... w rozsadnej cenie proponuje na przod zestaw 2 drozny carpower/monacor
wyciecie dziur nad mambranami nic nie pomoze... głozniki po prostu nie maja skrzyni i dlatego słabo grają... najlepiej było by obudowc głosniki od spodu, ale to strasznie duzo pracy... moze głosniki w polke (6x9")????
jak dla mnie jesli coś ma dobrze grac to musi byc wzmacniacz + zestaw 2 drozny na przod + skrzynia w bagaznik
dobiero w takim zestwieniu zaczyna coś grac...

Laviva
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2006, 09:22   

Masz racje z tymi osłonami od spodu głośnika. Mój ojciec w Opel Vectra ma właśnie takie ale plastikowe osłony i naprawde fajnie u niego gra.
Pytanko: czy ktoś może wie jakie oryginalnie głośniki montowali do Coltów z 1989r? Może były też te osłony od spodu...?
Prosze o odpowiedz.

Apropo mojego radyjka tak jak mówiłem jest to "LG LAC-M1500R" kupiłem go w sieci sklepów EURO RTV-AGD za jedyne 299zł!!! Wg. mnie b.dobra okazja na radio dobrej firmy z mp3, RDS, 4x50W no i oczywiście zielono-niebieskie podświetlenie akurat pasuje do mejej deski rozdzielczej.

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2006, 14:02   

jeli moge cos pomoc w sprawie glosnikow to bede bardzo szczesliwy, na mojej stronce www.audiomaniak.end.pl jest maly opis montazu, jeszcze poprzedniej wersji sprzetu - dyskretnej do mojego colta ale CA0,

napisz moze jakim funduszem dysponujesz, i co chcesz w aucie uzyskac....jaka muzyke preferujesz i czy w pszyszlosci planujesz rozbudowe sprzetu - ale tu uwazaj bo to wciaga :)

pozdrawiam

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-07-2006, 18:31   

a jaki rozmiar wchodzi w tylne półeczki do C50?

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2006, 20:29   

tomusn napisał/a:
a jaki rozmiar wchodzi w tylne półeczki do C50?

16cm tył, 10cm przód - mowa o miejscach fabrycznie wyznaczonych na głośniki

Odpowiedz do tematu