|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: karolgt 21-09-2007, 15:29 |
Jakie głośniki do Mitsubishi Colt III - 1989r...? |
Autor |
Wiadomość |
Laviva [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2006, 23:34 Jakie głośniki do Mitsubishi Colt III - 1989r...?
|
|
|
Witam,
Mam MITSUBISHI COLT III - 1989r
Niedawno zakupiłem radio samochodowe LG 4x50W
Obecnie posiadam:
- z przodu 2szt głośników 20W oryginalne Opla )
- z tyłu 2szt głośników 60W Blaupunkta
Pytanie moje brzmi jakie pod to radio najlepiej szukać dobrych głośników i w rozsądnej cenie, oczywiście takich które bądą pasować w mocowania w moim Colcie...?
(Obecnie nie podaoba mi się mocowanie głośników tylnych: ponieważ głośniki przytwierdzone są pod plastikowe boczne zakrycia bagażnika i przez to kiepsko grają. Może wyciąć w tym plastiku dziury na membrany i założyć maskownice...?)
Czekam z niecierpliwością na porady.
Pozdrawiam
Barti |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 15-04-2006, 07:05
|
|
|
wszystko zalezy jakimi funduszmi dysponujesz... pod zadnym pozorem boschman, alphard, itd... w rozsadnej cenie proponuje na przod zestaw 2 drozny carpower/monacor
wyciecie dziur nad mambranami nic nie pomoze... głozniki po prostu nie maja skrzyni i dlatego słabo grają... najlepiej było by obudowc głosniki od spodu, ale to strasznie duzo pracy... moze głosniki w polke (6x9")????
jak dla mnie jesli coś ma dobrze grac to musi byc wzmacniacz + zestaw 2 drozny na przod + skrzynia w bagaznik
dobiero w takim zestwieniu zaczyna coś grac... |
|
|
|
 |
Laviva [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2006, 09:22
|
|
|
Masz racje z tymi osłonami od spodu głośnika. Mój ojciec w Opel Vectra ma właśnie takie ale plastikowe osłony i naprawde fajnie u niego gra.
Pytanko: czy ktoś może wie jakie oryginalnie głośniki montowali do Coltów z 1989r? Może były też te osłony od spodu...?
Prosze o odpowiedz.
Apropo mojego radyjka tak jak mówiłem jest to "LG LAC-M1500R" kupiłem go w sieci sklepów EURO RTV-AGD za jedyne 299zł!!! Wg. mnie b.dobra okazja na radio dobrej firmy z mp3, RDS, 4x50W no i oczywiście zielono-niebieskie podświetlenie akurat pasuje do mejej deski rozdzielczej. |
|
|
|
 |
nippo [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2006, 14:02
|
|
|
jeli moge cos pomoc w sprawie glosnikow to bede bardzo szczesliwy, na mojej stronce www.audiomaniak.end.pl jest maly opis montazu, jeszcze poprzedniej wersji sprzetu - dyskretnej do mojego colta ale CA0,
napisz moze jakim funduszem dysponujesz, i co chcesz w aucie uzyskac....jaka muzyke preferujesz i czy w pszyszlosci planujesz rozbudowe sprzetu - ale tu uwazaj bo to wciaga
pozdrawiam |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 31-07-2006, 18:31