pomocy - nie wchodzi 2, 4 i wsteczny bieg |
Autor |
Wiadomość |
Spychacz
Mitsumaniak 01334/KMM
Auto: Dacia Sandero Blackline
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2009, 18:09 pomocy - nie wchodzi 2, 4 i wsteczny bieg
|
|
|
Witam
Dziś wsiadam do miśka wrzucam wsteczny puszczam sprzęgło i nic... stoję 1, 3 i 5 działają jednak trudno trochę je wrzucić natomiast 2, 4 i wsteczny nie.
Zajechałem do mechanika i wstępnie powiedział mi że to cięgna od zmiany biegów (prawdopodobnie jedno z nich) i spotkał mnie mały zonk bo w sklepie za oryginał (komplet 2 cięgien chcą 899 PLN i do tego tydzień czekania - masakra) mogę gdzieś dostać taniej??? teochęboję się kupować na allegro bo przyjdzie nie do tego typu i kolejne dni bez auta ehhh chciałem na weekend do żony pojechać no i już... pojechałem |
|
|
|
 |
docencik87
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
|
Wysłany: 02-06-2009, 22:23
|
|
|
Komorniki, jak jedziesz na Leszno to po prawej stronie jest szrot z japońskimi samochodami. Tam może znajdziesz. |
_________________ Witaj Gość!!
1993-2008 Mitsubishi Colt C51A 1.3 8V Gaźnik(mój ukochany samochodzik )
2008-2014 Mitsubishi Colt C52A 1.5 8V (nowy nabytek)
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
|
Wysłany: 03-06-2009, 14:03
|
|
|
podjec do japomoto i odezwij sie do kolegi PLPynton on może mieć |
|
|
|
 |
piotruswie
Mitsumaniak piotruswie
Auto: Galant 97 kombi EA5W 2.5 V6
|
Wysłany: 03-06-2009, 14:20 Re: pomocy - nie wchodzi 2, 4 i wsteczny bieg
|
|
|
Spychacz napisał/a: | Witam
1, 3 i 5 działają jednak trudno trochę je wrzucić natomiast 2, 4 i wsteczny nie.
|
kolego miałem podobny problem w swoim galu
żona wrzuciła wsteczny na zgaszonym silniku i użyła tyle siły hheehe
no i jak zajżałem na skrzynię okazało się że panceżyki cięgieł są przymocowane do skrzyni poprzez taką płaską gumę która poprostu wyskoczyła ze swojego miejsca, naprawiłem to samemu w godzinkę (rozgiołem dwie blaszki nasunołem panceżyk i zacisnołem ponownie)
do dziś jeżdzę tak i nic się nie dzieje - jeśli konstrukcja lancerka jest podobna to wpierw bym tam zajżał
PS dla ułatwienia w moim gałka zmiany biegów była pochylona delikatnie do tyłu a po założeniu ciągła znów sterczała pionowo
pozdrawiam i miejmy nadzieję że to właśnie tobo cięgna faktycznie są drogie
dla podpowiedzi zajżyj do neta są w kraju firmy które zrobią ci takie cięgno na wzór tego co masz czyli uszkodzonego mnie zawołali 450zł i kilka dni czekania - ale nie pamiętam niestety nazwy tej firmy
pozdrawiam |
_________________ My wiemy co dobre
 |
|
|
|
 |
Spychacz
Mitsumaniak 01334/KMM
Auto: Dacia Sandero Blackline
|
Wysłany: 03-06-2009, 15:42
|
|
|
no u mnie galka zmiany biegow tez jest lekko pochylona do tylu ale przy skrzyni wszystko jest ok z tego co patrzylem ale dzieki za podpowiedzi pozdrawiam
update: dzwonił dziś mechanik (Pan Niezborała) i powiedział mi dokładnie to co kolega wyżej - pancerzyki wysunęły się itd. jutro autko do odbioru
dzięki jeszcze raz pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|